Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:11 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au sărbătorit un an de existenţă în spaţiul public, în Maramureş Noua Republică luptă pentru taxe mici şi legi aspre

ro

17 Sep, 2012 02:45 1277 Marime text
Pe 17 septembrie, Noua Republică împlineşte un an de existenţă. „Tăierea moţului" a avut loc la sfârşitul săptămânii în Maramureş, în Ţara Lăpuşului, după cum susţine preşedintele organizaţiei locale a Noii Republici, Cătălin Anghel.

„Am ajuns la Moisei, unde am sărbătorit (până spre 3 dimineaţa), în prezenţa a zeci de neorepublicani entuziaşti, un an de existenţă în spaţiul public. Ospitalitatea prietenilor maramureşeni a fost impecabilă: horincă şi hore, minunate dansuri tradiţionale, conversaţii savuroase, gustări pe măsură", notează şi liderul formaţiunii la nivel naţional, Mihail Neamţu, pe pagina sa de Facebook. Contactat telefonic, Neamţu a ţinut să-i felicite pe toţi susţinătorii formaţiunii sale, dar şi pe cei care încă se mai gândesc să li se alăture. „Pace şi bucurie celor care ne iubesc şi celor care ne urăsc", a spus Neamţu.

La un an de la lansarea în spaţiul public, neorepublicanii militează pentru taxe mici şi legi aspre. „Socialiştii români sunt îngăduitori cu borfaşii, dar necruţători cu cei care muncesc şi agonisesc pentru familie şi comunitate. Prin vocea secretarului de stat Liviu Voinea, am fost anunţaţi că o casă moştenită de la părinţi, bunici sau orice altă rudă va fi suprataxată. În percepţia guvernanţilor năşiţi de mătuşa Tamara, o banală moştenire este percepută ca element de lux - bordeiul, eventual, e tratat ca o piscină! O casă modestă la ţară va fi considerată casă de vacanţă. Acesta este în opinia noastră un atac la proprietate, atac la familie, atac la adresa comunităţilor naturale şi a solidarităţilor intergeneraţionale", este de părere Mihail Neamţu.
Pentru Noua Republică, ordinea proprietăţii private nu e un moft, ci e intangibilă şi sacrosanctă, a adăugat liderul neorepublicanilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii