Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:10 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Abdur Rahim Khan, noul manager al hotelului REX „Strategia mea e sa fac profit fara sa arat clientilor ca este criza"

ro

05 Mar, 2010 02:38 5771 Marime text
cap_4.jpgCu o experienţă şi o calificare internaţională vastă în domeniul hotelier, noul manager al hotelului REX din Mamaia, Abdur Rahim Khan, promite că în cei doi ani, cât va dura pentru început colaborarea, va creşte profitul unităţii, în ciuda actualelor condiţii economice dificile

După ce a rămas fără manager la sfârşitul lui 2009, începând cu luna ianuarie, de administrarea şi profitabilitatea hotelul se va ocupa unul dintre cei mai buni specialişti de pe piaţa de profil autohtonă şi internaţională, Abdur Rahim Khan.

Fost manager general al hotelului Iaki în perioada februarie 2007 - decembrie 2009, Abdur Rahim are în responsabilitate acum o afacere de trei milioane de euro, peste 50 de angajaţi în extrasezon şi 100 în plin sezon estival. „Lucrez de patru ani în România, înţeleg românii, cultura acestora, legile dar mai ales guvernanţii şi ştiu cum să aduc pe profit o afacere", ne-a declarat în primele rânduri ale descrierii sale, noul manager general al celui mai luxos hotel din Mamaia. La o simplă privire asupra CV-ului său, vedem că reprezentanţii conducerii hotelului au făcut cea mai bună alegere. În afara referinţelor şi a experienţei pe care a căpătat-o în America, Asia, Anglia, la baza deciziei conducerii de a-i oferi fotoliul de manager lui Abdur Rahim Khan a stat şi activitatea pe care acesta a desfăşurat-o timp de aproape trei ani la hotelul fotbalistului Gheorghe Hagi, Iaki. Acesta a reuşit în 2007 să crească gradul de ocupare al hotelului cu 12%, faţă de 2006, şi a profitului cu 38%. De asemenea, în 2008, an în care hotelul pe care îl administra era în renovare, managerul a reuşit să contribuie la creşterea gradului de ocupare cu 9% iar profitul cu 10%.

rex_abdur_rahim_khan.jpgExperienţă internaţională de excepţie

Înainte de a ajunge manager general în România, Rahim Khan a fost între 2002 - 2004 project manager la Tamimi Global Catering în Arabia Saudită, Residence Inn Keeper la Ramada Hotel în Statele Unite ale Americii, între 2001 - 2002 iar înainte, pentru cinci ani, a avut în mână vânzările de la Hotelul Marriot din Pakistan.

Cât priveşte partea educaţională, noul manager al REX are un MBA în marketing obţinut în 1997 la American International University dar şi trei ani de colegiu, specializarea hotel management, la Intercollege în Cipru. Cu excepţia studiilor, Rahim Khan, este lector, din 2007, la American Hospitality Academy din Braşov, în 2006 a fost profesor de economie la Cambridge School în Constanţa. De asemenea, a participat la numeroase training-uri şi workshop-uri în SUA, Marea Britanie şi Pakistan.

„Ne focalizăm pe satisfacţia clientului"

Despre planul de management pe care noul administrator vrea să-l pună în aplicare pe următorii doi ani, acesta vizează, în principal creşterea profitului hotelului, dar având atenţia îndreptată asupra satisfacţiei clientului. „Pe lângă provocările pe care le ai ca manager, legate de reputaţia hotelului, notorietatea acestuia - pe care trebuie să le menţii, să le îmbunătăţeşti, trebuie să ne focalizăm şi pe satisfacţia clientului dar şi pe profit", a declarat managerul. Acesta şi-a întocmit planul anual de management pe care trebuie să-l pună în aplicare, orientat pe trei axe: marketing, vânzări şi afaceri. „Voi da planul meu pe fiecare departament şi am să mă preocup îndeaproape ca aceştia să îl pună în aplicare ca atare. Este sarcina mea să verific şi să ajungem la un anumit target", a mai adăugat managerul.

Cât despre planurile pe care le are pentru extrasezon, Rahim Khan îşi propune să organizeze cel puţin o dată pe lună, de preferat în week-end, seri speciale, cu specific italian, chinezesc, indian şi suedez, cu bucătari aduşi să pregătească delicatese. În plus, actuala conducere vrea să ofere clienţilor şi lecţii de golf, cu personal specializat de la Academia de Golf, Demis Pappilion dar şi lecţii de kait-surfing. „Există posibilitatea unor reduceri de preţuri în sezonul 2010. Strategia mea este să controlez costurile, să fac afacerea profitabilă fără să le arat clienţilor că este criză, mai ales că tinerii şi oamenii bogaţi sunt clientela noastră importantă". În plus, managerul s-a gândit şi la adoptarea unei alte strategii în ceea ce priveşte activitatea cu operatorii de turism. „Mizăm pe faptul că prognozele anunţă că vara 2010 va fi una dintre cele mai calde veri din ultimii zece ani şi că vom avea mai mulţi turişti decât anul trecut", a mai ţinut să precizeze managerul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Abu yousef Camelia 14 May, 2010 17:27 Doar 2 cuvinte,bravo,avem nevoie de acesti oameni.Am facut cursuri in acest domeniu,imi place f mult,nu am experienta dumnealui,dar asi vrea sa pot lucra cu un asemenea om