Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:41 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

296 sau 340 de delegaţi au votat preşedintele?! Florian Constantin contestă legitimitatea lui Stavrositu

ro

08 Nov, 2011 01:00 1589 Marime text
contestatieconstantin-florianconstantin.jpgCele 62 de buletine anulate nu sunt voturi valabil exprimate

340 de delegaţi au votat sâmbătă în cadrul Consiliului Local de Coordonare Local pentru desemnarea preşedintelui organizaţiei municipale. În urma voturilor valabil exprimate, deputatul Maria Stavrositu a primit 155 de voturi, iar contracandidatul său, Constantin Florian, 123 de voturi. Alte 62 de voturi au fost declarate nule, practic necontabilizându-se în dreptul niciunuia dintre candidaţi.

În termenul prevăzut de statut, Constantin Florian, candidatul învins la puncte, a depus la secretariatul organizaţiei judeţene contestaţia privind validarea scrutinului din cadrul CCL, în conformitate cu art. 35 şi 67 lit. A. din regulament, invocând nelegitimitatea votului. „Validarea alegerilor este nestatutară în condiţiile în care niciunul dintre candidaţi nu a întrunit jumătate plus unu din voturi, respectiv 171 la numărul de delegaţi prezenţi şi care au votat", a spus Constantin.

Contactat telefonic, Constantin explică faptul că nu-l deranjează că a pierdut în urma numărării voturilor, ci că votul nu este legitim. „Poate să rămână preşedinte (n.r. Maria Stavrositu) încă 20 de ani de acum înainte. Problema este că nu a fost aleasă în mod legitim".

La 340 de votanţi avea nevoie de 171 de voturi

În cazul în care la vot s-ar fi prezentat 340 de delegaţi, pentru câştigarea alegerilor era nevoie de jumătate plus unu din voturile celor prezenţi în sală, respectiv 171. Ori Maria Stavrositu a obţinut 155 de voturi din partea celor prezenţi.

Maxim: „Încă nu am luat act de contestaţie decât din presă"

contestatie-AlexandruMaxim04.jpgAlexandru Maxim, preşedintele Comisiei de Statut, Etică, Litigii şi Integritate Morală de la nivel judeţean, a declarat că până în acest moment nu a luat act oficial de contestaţia formulată de Constantin Florian, dar că o va face în următoarele zile, având în vedere faptul că, potrivit statului, are la dispoziţie 20 de zile de la momentul încredinţării contestaţiei pentru soluţionare.

„Eu nu am fost prezent în sală, deoarece nici nu am candidat şi nici nu am avut calitatea de delegat. Am citit în presă şi am văzut că sunt mai multe versiuni. Voi discuta şi cu reprezentanţii Comisiei de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor (CODA). Este o problemă de statut şi o vom rezolva în termenul legal."

„Am primit voturile valabil exprimate ale celor 296 de delegaţi"

Conform normelor de drept, exact ca şi în Parlamentul României, se ia în considerare la orice vot numărul anunţat la începerea oricărei şedinţe, spune Maria Stavrositu, care apreciază că va fi respinsă ca neîntemeiată contestaţia lui Constantin. „În plus, cei 62 sosiţi între timp la şedinţă şi-au anulat voturile, iar preşedintele de şedinţă, preşedintele Chiru, a afirmat în clar că sunt declarate valide voturile valabil exprimate, nu cele anulate", a conchis deputatul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii