Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:46 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Migdalele, benefice pentru organism?

ro

30 May, 2014 11:22 1425 Marime text
Proteine, fier, vitamina E, cupru, zinc, seleniu, magneziu, grăsimi de bună calitate, vitamina D, calciu, potasiu, vitamina A, vitamine din complexul B, fibre şi acid folic. Toţi aceşti nutrienţi importanţi, care întăresc sistemul imunitar, se găsesc în componenţa migdalelor. Potrivit specialiştilor, circa 40 de grame de migdale, consumate zilnic, acoperă 12 la sută din cerinţele nutriţionale de proteine ale organismului.
Un studiu realizat la Universitatea „Loma Linda” din California, SUA, arată că persoanele care consumă migdale de cinci ori pe săptămână prezintă un risc cu 50 la sută mai mic de a face infarct faţă de cele care nu includ aceste fructe în alimentaţie.
Migdalele protejează inima, creierul, stimulează imunitatea, accelerează metabolismul şi contribuie la prevenirea unor probleme grave de sănătate, cum ar fi cancerul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii