Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:24 01 07 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Pesmeți cu ciocolată (rețetă interbelică)

ro

23 May, 2022 10:00 937 Marime text
 Rețetă de pișcoturi, foto: GastroArt
Se pun într-o cratiță 250 gr. de migdale curățate și date prin mașină, 250 gr. zahăr pisat, 75 gr. ciocolată rasă, coaja rasă dela o lămâie, un vârf de linguriță de scorțișoară și 2-3 linguri de apă.
 
Se amestecă pe foc până se topește zahărul și celelalte și se preface într-o pastă groasă. Se adaugă făină puțină atât cât să se facă un aluat potrivit de gros, care se întinde într-o foaie de ½ cm. grosime. Se taie cu cuțitul în fășii dreptunghiulare, se ung cu albuș și se presară cu zahăr. Se coc la foc potrivit pe o tavă unsă cu unt.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
 

Credit foto © Dreamstime.com
 
Despre GastroArt.ro

Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).

Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.

În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.

Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.



Sursa foto-text: Gastro Art


Citește și: 

GastroArt Pâine de albuș (rețetă interbelică) 

GastroArt Pișcoturi (rețetă interbelică)
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii