Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zece beneficii ale migdalelor

ro

17 Oct, 2019 00:00 2136 Marime text
Migdalele sunt nuci mici, tari, dulci şi cu foarte multe proprietăţi şi beneficii pentru sănătate şi frumuseţe. Aceste nuci minunate nu conţin carbohidraţi, deci nu îngraşă, ci chiar ajută la slăbire. Însă, bineînţeles, cumpătarea trebuie să fie prezentă şi în ceea ce priveşte consumul de migdale, informează csid.ro
Detalii tehnice: Migdalele se consumă în stare crudă. Asta înseamnă că, dacă nu sunt procesate termic (prăjite sau fierte), ele îşi păstrează toţi nutrienţii, vitaminele şi enzimele. Însă modalitatea optimă de a consuma migdalele este hidratarea. Asta înseamnă că, trebuie lăsate la hidratat, cel puţin 8 ore înainte de a fi consummate.
Asta nu înseamnă că dacă vor fi lăsate la hidratat înainte, ele nu sunt bune de consum însă, prin hidratare, ele se trezesc. Asta înseamnă că şi nutrienţii şi vitaminele din ele “se trezesc”. Şi devin mult mai uşor de digerat.

Cele mai importante zece beneficii pe care le au migdalele


1. Migdalele sunt bogate atât in vitamina E contribuind la îmbunătăţirea aspectului pielii, a părului şi a unghiilor, însă, conţin şi o cantitate mare de calciu pentru întărirea oaselor.
2. În ciuda faptului că sunt foarte mici, migdalele au un conţinut mare de fibre şi proteine. De exemplu, un sfert de cană de migdale conţine 7.62 grame proteine.
3. Consumând zece migdale pe zi avem echivalentul unei farfurii de spanac, deoarece migdalele sunt o sursă importantă de fier, care ajută la producţia si creşterea numărului de celule roşii din sânge.
4. Datorită conţinutului optim de calorii, pot fi consumate între mese, în special de către persoanele care urmează un regim alimentar.
5. Consumul regulat de migdale ajută la prevenirea anemiei.
6. În coaja migdalelor s-au identificat 20 de flavonoide cu puternic efect antioxidant.
7. Consumul zilnic a şapte-zece migdale ajută la îmbunătăţirea memoriei. Acestea însă ar trebui să fie consumate pe stomacul gol.
8. Frunzele de migdal sunt utilizate în scopuri medicinale. Ceaiul din frunze de migdale are proprietăţi sedative, care ajută la relaxare şi calmare.
9. Migalele sunt extrem de versatile, deoarece pot fi consumate atât în feluri sărate de mâncare, cât şi în dulciuri.
10. Uleiul de migdale este utilizat la întreţinerea părului şi a pielii, deoarece hrăneşte rădăcina de par şi atât parul, cat si pielea îşi recapăta strălucirea. Poate fi folosit, de asemenea, pentru îndepărtarea pielii uscate de pe mâini şi picioare.
 

Alte beneficii 


Laxativ: Se pot lua doua linguriţe de ulei de migdale, însă pe stomacul gol
 
Urticarie cronică: Se ia mai multe zile pe stomacul gol două linguri de ulei de migdale cu sucul de la o lămâie.
 
Piele: migdalele dulci aplicate pe faţă sub formă de ulei, ajută la înfrumuseţare pielii şi la întinerirea ei. Pentru a avea o piele subţire şi fină, masaţi zilnic înainte de culcare, cu uleiul de migdale, şi a doua zi dimineaţa, spălaţi faţa doar cu apă rece fără să folosiţi săpun. Pulpa rămasă de la laptele de migdale făcut în casă nu se aruncă niciodată. Se poate folosi ca scrub natural pentru faţă şi corp. Are proprietăţi excelente de înlăturare a ţesutului cornos de pe faţă, astfel încât pielea îşi va recăpăta strălucirea şi luminozitatea.
 
Tips: Laptele de migdale poate fi pregătit acasă şi, la pulpa rămasă, se pot adauga câteva curmale, smochine, miere şi cacao.
 
Astfel pulpa rămasă se transformă în bomboane raw vegane.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii