Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:59 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Stanisoara a luat legatura cu militarii raniti in Afganistan, internati la Ramstein

ro

15 Apr, 2009 23:09 718 Marime text

Nr.  122                                    
15 aprilie 2009                                                    
Persoană de contact: Cpt. Viorica Sabie
Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro

Ministrul Stănişoară a luat legătura cu militarii răniţi în Afganistan, internaţi la Ramstein

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Stănişoară, a luat legătura telefonic astăzi, 15 aprilie, cu militarii răniţi, internaţi pentru investigaţii şi tratamente de specialitate, la spitalul american Landstuhl, din Germania.
Ministrul Stănişoară i-a întrebat pe fiecare dintre cei patru militari despre starea lor de sănătate şi le-a împărtăşit încrederea că beneficiază la Ramstein de cele mai bune condiţii de tratament şi asistenţă medicală. Totodată, Mihai Stănişoară i-a asigurat că ministerul ţine legătura cu familiile lor şi şi-a exprimat speranţa că problemele lor îşi vor găsi rezolvarea şi că se vor întoarce cu bine acasă cât mai curând. La rândul lor, militarii au mulţumit pentru sprijinul acordat şi încurajările primite. În finalul convorbirii, ministrul apărării le-a urat, atât lor, cât şi membrilor de familie, multă sănătate şi “Un Paşte Fericit”.
Cei patru militari spitalizaţi la Ramstein, locotenent-colonelul Augustin Pegulescu, sergentul Orban Csaba Attila, caporalul Adrian Gabriel Creţu şi fruntaşul Mădălin Lungu, au vorbit tot astăzi, la telefon, şi cu membrii lor de familie aflaţi în ţară.
                                                               *
                                                            *   *
Locotenent-colonelul Augustin Pegulescu (din structura de comandă şi control a Task Force Zabul) a fost rănit în timp ce executa o misiune de recunoaştere în data de 9 ianuarie a.c., la aproximativ 50 de kilometri S-V de baza Lagman. Autovehiculul blindat american în care se afla a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.
Sergentul Orban Csaba Attila, caporalul Adrian Gabriel Creţu şi fruntaşul Mădălin Lungu din Batalionul 21 Manevră, dislocat la Qalat, au fost răniţi în data de 7 aprilie a.c., în timpul unei misiuni de patrulare pe autostrada A1, Kandahar – Kabul,  când autovehiculul Humvee în care se aflau a trecut tot peste un dispozitiv exploziv improvizat. Iniţial, militarii români au fost internaţi în spitalul militar din Kandahar şi, ulterior, au fost transferaţi la spitalul american din Ramstein. În acelaşi incident, capitanul Iuliu-Vasile Unguraş a căzut la datorie, iar caporalul Eugen Vargău a fost uşor rănit.

  Biroul de Presă

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii