Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - Cu ocazia Zilei Poliției de Frontieră

ro

24 Jul, 2014 15:43 1545 Marime text
Cu acest prilej, prin Ordin al viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea, 2.429 de polițiști de frontieră au fost avansaţi în gradul profesional următor, dintre aceștia 450 înaintea îndeplinirii stagiului minim în grad.

Totodată, comisar şef de poliţie Lascu Ionel din cadrul I.T.P.F. Iaşi şi agent şef adjunct de poliţie Căpraru Sorin, din cadrul I.T.P.F. Giurgiu au fost desemnaţi “Poliţistul de frontieră al anului 2014”, pentru meritele deosebite  în activitatea profesională, ofiţerul refuzând mită în valoare de 50.000 euro, iar agentul descoperind asupra unui cetăţean turc, cantitatea de 10 kg de heroină.

În cadrul ceremoniei, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea, le-a adresat poliţiştilor de frontieră felicitări pentru întreaga activitate pe care o desfășoară pentru siguranța și securitatea României și a cetățenilor români.

”Poliția de Frontieră Română este astăzi o instituție responsabilă, modernă și eficientă, cu un rol fundamental în sistemul de securitate națională”, a afirmat vicepremierul Gabriel Oprea, arătând că noile provocări și amenințări la adresa frontierelor externe ale Uniunii Europene trebuie să ne determine ”să privim cu responsabilitate angajamentele României asumate pe plan național și internațional, în calitate de stat membru al UE și al NATO”.

Vicepremierul pentru securitate națională a apreciat că poziţia consolidată pe care România o are astăzi în cadrul Uniunii Europene este și rezultatul eforturilor instituțiilor guvernamentale și ale românilor, pentru securizarea frontierei.

“România,, prin eforturile făcute, prin investițiile realizate, și-a câștigat dreptul de a deveni un stat membru Schengen, iar această decizie o așteptăm într-un orizont de timp cât mai apropiat. Pentru atingerea acestui obiectiv național, avem sprijinul Primului ministru și al întregului Guvern”, a mai spus domnul Gabriel Oprea.

Viceprim-ministrul a declarat că România lucrează deja în logica unui stat membru Schengen, la același nivel de complexitate: “Suntem al doilea stat din punct de vedere al contribuției la misiunile FRONTEX, unde participăm atât cu personal calificat, extrem de apreciat de către partenerii noștri europeni, cât şi cu echipament şi tehnică de ultimă generaţie. De asemenea, suntem printre primele state care au implementat cu succes sistemul EUROSUR, prin care România și-a îmbunătățit capacitatea de a urmări situaţia operativă şi de a asigura securitatea spaţiului european”.

Cu prilejul Zilei Poliției de Frontieră, primul-ministru Victor Ponta și vicepremierul Gabriel Oprea au dezvelit statuia-bust a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, în timpul domniei căruia, prin Înaltul Decret Domnesc 893 din 24 iulie 1864, au fost unite corpurile de grăniceri din Ţara Românească şi Moldova, acesta fiind reperul istoric al înființării Poliției de Frontieră Române.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii