Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:31 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Poliției de Frontieră - mesajul gl(r) Gabriel Oprea cu această ocazie

ro

24 Jul, 2019 15:21 2326 Marime text
Cu ocazia Zilei Poliției de Frontieră, celebrată în fiecare an pe 24 iulie, gl(r) Gabriel Oprea, președintele Uniunii Militarilor și Polițiștilor “Mihai Viteazul”, a transmis următorul mesaj:
 

 “De Ziua Poliției de Frontieră, transmitem mulțumiri și felicitări polițiștilor de frontieră pentru întreaga lor activitate în slujba securității naționale a României și pentru siguranța cetățenilor români. Este o structură de prestigiu a Ministerului Afacerilor Interne pentru care avem toată aprecierea. Poliția de Frontieră română și-a construit o veritabilă carte de vizită, având un rol fundamental în sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională. Evoluțiile geopolitice au condus la transformarea Poliției de Frontieră din instituția responsabilă exclusiv de frontierele României, în instituția care gestionează a doua frontieră externă a Uniunii Europene, furnizoare de securitate pentru aproximativ 500 de milioane de cetățeni europeni.
 
Angajamentele asumate de România pe plan internațional trebuie privite cu responsabilitate, în calitatea sa de stat membru al Uniunii Europene și al NATO. România a îndeplinit condiționalitățile privind securitatea frontierelor și toate criteriile necesare pentru intrarea în Schengen. De aceea, așteptările noastre, ale românilor, în ceea ce privește dosarul Schengen sunt unele legitime și așteptăm această decizie cât mai curând. Prin eforturile, prin investițiile făcute și prin capabilitățile Poliției de Frontieră, România lucrează deja de multă vreme în logica unui stat Schengen, la același nivel de complexitate.
 
Poliția de Frontieră română este astăzi o instituție responsabilă, performantă, modernă, cu un rol fundamental în sistemul național de securitate. Felicitări tuturor polițiștilor de frontieră și La mulți ani!”

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii