Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:05 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Lucian Bode „158 de ani de activitate a Poliției de Frontieră Române pentru garantarea securității frontierei naționale!“

ro

24 Jul, 2022 12:46 1082 Marime text
Ziua Poliției de Frontieră. Foto: Facebook/Lucian BodeMinistrul Afacerilor Interne, Lucian Bode a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Poliției de Frontieră. 

„158 de ani de activitate a Poliției de Frontieră Române pentru garantarea securității frontierei naționale!
Una dintre cele mai importante structuri ale MAI sărbătorește astăzi peste un secol și jumătate de supraveghere permanentă a granițelor țării noastre.
În acest an, mai mult ca oricând, ați fost un sprijin extrem de important în gestionarea crizei refugiaților.
România gestionează peste 2.000 de km de frontieră externă a Uniunii Europene, iar Poliția de Frontieră reușește să asigure în mod profesionist protecția întregului spațiu european.
O Europă întreagă vă este recunoscătoare pentru modul în care v-ați mobilizat și ați pus umărul la cea mai gravă criză de securitate din ultimii 83 de ani provocată de conflictul militar din Ucraina!
Apreciez în mod deosebit implicarea polițiștilor de frontieră în gestionarea fluxului mare de refugiați, implicare care a oferit o nouă șansă celor care au ales să fugă din calea războiului și au tranzitat frontieră română de stat.
Poliția de Frontieră a reușit, de-a lungul timpului, indiferent de provocările întâlnite, să ducă la îndeplinire misiunile de supraveghere și control la trecerea frontierei de stat, de combatere a criminalității transfrontaliere și a migrației ilegale și de respectare a ordinii și liniștii publice în zona de graniță a statului român.
Performanța acestei instituții vitale a statului român depinde de perfecționarea continuă a personalului și de asigurarea unui înalt nivel de dotare pentru supravegherea și controlul frontierelor.
România a dovedit că este furnizor de stabilitate și securitate, dar și partener de încredere în gestionarea crizelor care afectează spațiul european.
Cu ocazia acestei zile, îi felicit pe toți cei care își desfășoară activitatea în cadrul acestei structuri etalon a ministerului nostru, care a evoluat și s-a modernizat, devenind un garant al respectării drepturilor și libertăților cetățenilor europeni, capabilă să asigure servicii de calitate cetățenilor țării noastre, dar și tuturor cetățenilor străini care tranzitează frontierele României!
La mulți ani tuturor angajaților Poliției de Frontieră!
Vă doresc să aveți putere de muncă și să fiți în continuare la fel de dedicați misiunii de a apăra frontiera de stat și de a contracara amenințările la securitatea națională și europeană!“ - 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii