Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:37 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Nicolae Ciucă „Ultimii câțiva ani au reprezentat o adevărată piatră de încercare pentru oamenii din structurile Poliției de Frontieră“ (VIDEO)

ro

24 Jul, 2022 10:42 1064 Marime text
Premierul Nicolae Ciucă. Foto: facebook/Guvernul RomânieiPe 24 iulie se împlinesc 158 de ani de existență instituțională a Poliției de Frontieră Române.

Cu această ocazie premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj prin intermediul căruia a amintit că „ultimii câțiva ani au reprezentat o adevărată piatră de încercare pentru oamenii din structurile Poliției de Frontieră, pe care pandemia și, mai nou, agresiunea Rusiei în Ucraina i-au pus în situația de a gestiona fluxuri neobișnuit de mari de tranzit la frontierele României“. 

„Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: Zi și noapte, de veghe la porțile României, întreg personalul Poliției de Frontieră îndeplinește o misiune care implică un grad înalt de responsabilitate, profesionalism și implicare în același timp.
Faptul că cel mai recent Raport privind starea spațiului Schengen pentru 2022 invită Consiliul să adopte deciziile care să permită și României să devină în mod oficial parte a acestui spațiu, având în vedere că au fost îndeplinite toate criteriile, este o recunoaștere a eforturilor depuse pentru securizarea frontierelor atât din punct de vedere logistic, cât și din punct de vedere al activităților specifice Poliției de Frontieră.
Varietatea misiunilor din atribuțiile acestei structuri – de la supravegherea și controlul trecerii frontierei de stat, prevenirea și combaterea migrației ilegale și a criminalității transfrontaliere, la respectarea regimului juridic al frontierei de stat – ne dau o imagine asupra complexității muncii polițiștilor de frontieră.
Pe lângă aspectele legate strict de îndeplinirea acestor misiuni curente, ultimii câțiva ani au reprezentat o adevărată piatră de încercare pentru oamenii din structurile Poliției de Frontieră, pe care pandemia și, mai nou, agresiunea Rusiei în Ucraina i-au pus în situația de a gestiona fluxuri neobișnuit de mari de tranzit la frontierele României și au făcut acest lucru cu profesionalism și mobilizare exemplară. Cu sprijinul nemijlocit al Poliției de Frontieră, în perioada de pandemie românii plecați din țară au revenit în siguranță acasă, iar anul acesta, mii de refugiați din Ucraina au ajuns în România pentru a se pune la adăpost din calea războiului. De asemenea, prin intermediul Poliției de Frontieră, care are în responsabilitate securizarea a peste 2.000 de km de frontieră externă a Uniunii Europene, România a demonstrat că are capacitatea să furnizeze stabilitate și securitate spațiului european și să fie partener profesionist și de încredere în măsură să contribuie la gestionarea crizelor.
De la nivelul Guvernului, am analizat ori de câte ori a fost nevoie situațiile concrete din teren și ne-am mobilizat, la rândul nostru, pentru a susține logistic, cu tot ce este nevoie, fluidizarea traficului și evitarea aglomerărilor în punctele de trecere a frontierelor.
Totodată, avem printre obiectivele din Programul de Guvernare continuarea eforturilor de securizare a frontierelor, conform angajamentelor asumate de România ca stat al Uniunii Europene și aspirant la Spațiul Schengen, dar și pentru a veni în sprijinul activităților desfășurate de Poliția de Frontieră Română.
Astăzi, cu prilejul Zilei Poliției de Frontieră Română, le urez succes tuturor celor care activează în aceste structuri și îi felicit pentru modul în care își fac datoria.
Fiți demni, corecți si mândri de faptul că sunteți străjerii Europei!“ - a precizat premieerul Nicolae Ciucă. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii