Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:21 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

24 iulie 2021, ziua Poliției de Frontieră! Mesajul chestorului principal de poliţie Liviu Bute

ro

24 Jul, 2021 00:00 2043 Marime text

 
  • „Pandemia de COVID 19 a constituit în egală măsură, o provocare și o lecție pentru noi toți. Ne-a testat limitele, capacitatea de adaptare, empatia și tăria de character. Vă doresc, dragi colegi, multă sănătate, putere de muncă și înțelepciune“.
Sâmbătă, 24 iulie 2021, se împlinesc 157 de ani de la recunoașterea identității instituționale și temelia organizării moderne de astăzi a Poliției de Frontieră!
 
La data de 24 iulie 1864, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat Înaltul Decret Domnesc nr. 893, prin care se realiza unirea corpurilor grănicereşti „de dincoace şi dincolo de Milcov” şi integrarea lor în cadrul armatei sub autoritatea nemijlocită a Ministerului de Război.
 
Prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 104 / 2001 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei de Frontieră Române, această dată istorică (24 iulie) a fost desemnată ca sărbătoare oficială a Poliţiei de Frontieră Române, fiind momentul de recunoaştere a identităţii instituţionale şi de asemenea, temelia organizaţiei moderne de astăzi, care funcţionează la standarde europene.
 
Comisarul șef de poliție Laurenţiu-Cristian Cicu, directorul Gărzii de Coastă, achiesează la mesajul transmis zilele trecute de chestorul principal de poliţie Liviu Bute, împuternicit inspector general al Poliţiei de Frontieră Române, în contextul festivităţilor prilejuite de sărbătorirea a 157 ani de existenţă instituţională.
 
În mesajul adresat polițiștilor de frontieră, inspectorul general al PFR a precizat:
 

„În 2021, Poliția de Frontieră Română împlinește 157 de ani de existență instituțională. Istoria o cunoaștem, prezentul îl trăim, iar viitorul, chiar dacă aparține generațiilor următoare, depinde și de noi, de modul în care înțelegem să construim, să evoluăm și să fim adevărați mentori pentru colegii aflați la începutul carierei. Practica ne-a demonstrat, în repetate rânduri, că termenul «cooperare» nu este un clișeu, ci o realitate fără de care nu poate exista performanță profesională. Mai mult decât atât, pandemia de COVID 19 a constituit în egală măsură, o provocare și o lecție pentru noi toți. Ne-a testat limitele, capacitatea de adaptare, empatia și tăria de character. Vă doresc, dragi colegi, multă sănătate, putere de muncă și înțelepciune. Rămâneți demni, corecți și mereu în competiție cu voi înșivă“.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Constanța
De ziua lor, mai mulți polițiști de frontieră constănțeni donează sânge (galerie foto)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii