Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:35 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către secretarul de stat George Ciamba a ambasadorul agreat al Republicii Turcia, Osman Koray Ertaș - 24 septembrie 2014

ro

24 Sep, 2014 10:16 1173 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, l-a primit astăzi, 23 septembrie 2014, pe ambasadorul agreat al Republicii Turcia, Osman Koray Ertaș, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare. Demnitarul român l-a felicitat pe ambasadorului Osman Koray Ertaș şi i-a urat succes în îndeplinirea mandatului, asigurându-l de întregul sprijin al MAE în desfăşurarea activităţii sale în România. Totodată, a exprimat încrederea în menţinerea şi dezvoltarea, pe durata mandatului la Bucureşti, a unui dialog politic la nivel înalt intens şi a unei cooperări substanţiale.
Secretarul de stat a făcut o trecere în revistă a stadiului relaţiilor bilaterale, care se află în prezent la un nivel excelent din punct de vedere al cooperării politice, strategice şi economice. Demnitarii au evidenţiat că frecvenţa dialogului politic şi la nivel parlamentar în ultima perioadă confirmă foarte buna cooperare între cele două ţări.
Totodată, secretarul de stat a adus în discuţie necesitatea dezvoltării în continuare a schimburilor comerciale şi diversificarea investiţiilor, menţionând exemple de succes ale unor investiţii turce în România. Interlocutorii şi-au exprimat aprecierea pentru colaborarea româno-turcă în cadrul organizaţiilor internaţionale, fiind amintite în acest sens cooperarea la nivelul NATO, ONU, SEECP şi alte iniţiative regionale. George Ciamba a amintit sprijinul acordat de România în procesul de aderare a Turciei la Uniunea Europeană. De asemenea, a fost evidenţiată importanţa colaborării şi coordonării în domeniul securităţii la nivel bilateral, în formatul consultărilor trilaterale, alături de Polonia, şi în cadrul proiectelor euroatlantice.
Ambasadorul Republicii Turcia a mulţumit pentru primire şi a subliniat interesul autorităţilor turce pentru amplificarea bunelor relaţii de prietenie şi colaborare în toate domeniile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii