Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:32 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea bilaterală a ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, cu omologul indian, Salman Khurshid

ro

10 Nov, 2013 14:19 688 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut astăzi, 10 noiembrie 2013, o întrevedere cu ministrul afacerilor externe al Republicii India, Salman Khurshid, în marja celei de-a 11-a reuniuni a miniştrilor afacerilor externe din formatul Asia-Europe Meeting (ASEM), care se desfăşoară la New Delhi, India, în perioada 11-12 noiembrie 2013.
 
Ministrul român de externe a exprimat apreciere pentru găzduirea de către India a reuniunii miniştrilor de externe din ASEM și s-a declarat convins că rezultatele ministerialei vor contribui la dezvoltarea dialogului dintre Europa şi Asia.
 
În plan bilateral, a fost evidenţiat nivelul excelent al relaţiilor politico-diplomatice româno-indiene, reflectat prin semnarea Declaraţiei comune privind stabilirea unui Parteneriat Extins între România şi India, cu ocazia vizitei oficiale în India a ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, în luna martie 2013. Totodată, şeful diplomaţiei române a reconfirmat importanţa pe care ţara noastră o acordă relaţiei bilaterale cu India, în toate domeniile, amintind aniversarea a 65 de ani de relaţii diplomatice bilaterale în decembrie 2013. În acest context, ministrul Titus Corlăţean a adresat o invitaţie omologului indian de a efectua o vizită la Bucureşti.
 
Cei doi oficiali au efectuat un schimb de vederi cu privire la perspectivele relaţiilor bilaterale româno-indiene şi au exprimat dorinţa comună de a avea un dialog politic susţinut şi substanţial şi de a aprofunda cooperarea economică, atât pe linia creşterii schimburilor comerciale bilaterale, cât şi în ceea ce priveşte atragerea reciprocă de investiţii. De asemenea, au fost aduse în discuţie aspecte ale cooperării culturale şi ale consolidării cadrului juridic pe care se întemeiază relaţiile dintre cele două state.
 
Cei doi miniştri de externe au abordat, totodată, subiecte legate de cooperarea în cadrul organizaţiilor internaţionale, cu accent pe diferitele modalităţi de conlucrare şi susţinere reciprocă în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii