Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:56 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - Ministerul Afacerilor externe salută aniversarea a 23 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova - 27 august 2014

ro

27 Aug, 2014 16:28 690 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe salută aniversarea astăzi, 27 august 2014, a 23 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova. România a fost primul stat care a recunoscut în 1991 independenţa Republicii Moldova, act care a semnalat voinţa pragmatică a României de a da recunoaştere deplină noilor realităţi apărute în imediata noastră vecinătate.

În mesajul de felicitare adresat Nataliei Gherman, viceprim-ministru, ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, ministrul de externe Titus Corlăţean a transmis tuturor cetăţenilor Republicii Moldova cele mai sincere urări de prosperitate şi succes şi a subliniat momentul de împlinire a relaţiei bilaterale: „Am avansat substanţial, în acest an, şi în ceea ce priveşte punerea în aplicare a priorităţilor agendei bilaterale. Inaugurarea gazoductului Iaşi-Ungheni, în chiar ziua în care aniversăm obţinerea independenţei Republicii Moldova, este o probă grăitoare a dinamismului cooperării noastre, a angajamentului României de a susţine racordarea strânsă a Republicii Moldova la spaţiul european, în beneficiul cetăţenilor de pe cele două maluri ale Prutului”.

Succesele din acest an ale Chişinăului pe calea europeană - semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană şi liberalizarea vizelor de călătorie în spaţiul european – sunt reuşite care se datorează în egală măsură, Guvernului şi cetăţenilor Republicii Moldova, ale căror eforturi au făcut posibilă atingerea acestui deziderat.
România sprijină ferm obiectivele europene strategice ale Republicii Moldova şi susţine acordarea unei perspective europene clare care să conducă pe viitor la integrarea deplină în Uniunea Europeană.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii