Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - Convorbiri bilaterale româno-estone - 2 septembrie 2014

ro

02 Sep, 2014 20:41 768 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, împreună cu secretarul general al MAE, Sorin Moise, au avut marţi, 2 septembrie 2014, o întrevedere cu secretarul general din MAE eston, Alar Streimann, aflat în vizită în România. Vizita diplomatului estonian se înscrie în cadrul dialogului politic bilateral periodic şi are ca obiectiv dezvoltarea relaţiilor româno-estone, atât la nivel politic, economic, cât şi a cooperării în context european.
Discuţiile au vizat aspecte ale cooperării bilaterale dintre România şi Estonia, inclusiv din perspectiva identificării unor modalităţi concrete de aprofundare şi extindere a acesteia, având în vedere şi calitatea celor două state, de membre UE şi aliate NATO.
Interlocutorii au avut, totodată, un schimb extins de opinii cu privire la evoluţiile din vecinătatea estică a Uniunii şi apropiatul Summit al NATO din Ţara Galilor. Părţile au exprimat îngrijorarea faţă de evoluţiile situaţiei din estul Ucrainei şi au subliniat necesitatea unităţii şi solidarităţii la nivel european.
În ceea ce priveşte Republica Moldova, a fost exprimată de comun acord satisfacţia faţă de rezultatele recentei reuniunii a Grupului pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova, de la Chişinău, semnal substanţial de solidaritate în actualul context, dificil, din vecinătatea estică a UE şi de încurajare a opţiunii europene a acestei ţări.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii