Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:41 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cetăţean român răpit în Burkina Faso

ro

19 May, 2015 09:22 1104 Marime text
Celula de criza interinstituțională care gestionează situaţia cetățeanului român răpit în Burkina Faso, constituită conform "Metodologiei de comunicare şi acțiune pentru instituțiile şi autoritățile cu responsabilităţi în gestionarea situațiilor de atacuri teroriste în care sunt implicați cetățeni români aflaţi în afara teritoriului României", aprobata de CSAT în ședința din data de 3 aprilie 2013, analizează ştirea de presă cu privire la mesajul audio privind-ul pe cetățeanul român.
Autoritățile române competente, reprezentate în Celula de criză interinstituțională convocată de MAE după răpire verifică în regim de urgenţă veridicitatea informațiilor prezentate în știrea de presă, inclusiv a mesajului audio.
 
Celula de criza interinstituțională convocata de MAE (din care mai fac parte SIE, SRI, MApN, Administrația Prezidențială) lucrează în permanenţă pentru gestionarea situației. Împreună cu MAE, care acționează pe toate canalele diplomatice disponibile şi gestionează activitatea de comunicare, autoritățile române competente în domeniul securității naţionale (SIE, SRI, MApN) care sunt reprezentate în Celula de criză convocată de către MAE depun toate eforturile pentru eliberarea cetățeanului român. Fiecare instituție acționează cu instrumentele şi metodele specifice de acțiune, conform competentelor stabilite prin Metodologia aprobata de CSAT.
 
De asemenea, Celula de criza interinstituțională continuă să colaboreze strâns cu partenerii internaționali ai României.

Direcţia Purtător de Cuvânt şi Comunicare
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii