Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:34 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţionare de călătorie Norvegia - condiții meteo severe in intervalul 11-13 ianuarie 2017

ro

11 Jan, 2017 19:18 1093 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care doresc să călătorească pe teritoriul Regatului Norvegiei că Institutul norvegian de Meteorologie a emis o avertizare meteo de vreme severă pentru perioada 11 - 13 ianuarie 2017 care vizează regiunile din sud-estul, sudul și vestul țării (Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus, Agder, Telemark, Buskerud, Rogaland, Hordaland și Sogn og Fjordane). Se așteaptă intensificări ale vântului în rafale ce pot depăși 80 km/oră, valuri de până la 5 metri înălțime în zonele costiere din sud-vest și vest, precum și o creștere importantă a nivelului mării.

Totodată, a fost emisă o avertizare de pericol de avalanșe de risc mare / considerabil și risc foarte mare (nivelul 3 și respectiv, nivelul 4 - maxim pe scala internațională de risc de avalanșă) pentru zone extinse din Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane și Nordland.

În toate regiunile menționate, circulația auto se va desfășura cu dificultate. Evoluția orară a avertizărilor meteorologice este prezentată pe web site-ul Institutului de Meteorologie al Norvegiei - http://www.yr.no.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro<http://www.mae.ro> şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viața!”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii