Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:39 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vrei să fii poliţist local? 31 de posturi scoase la concurs la Constanţa. Iată ce trebuie să faci!

ro

14 Mar, 2016 00:00 8963 Marime text
 

Poliţia Locală Constanţa îşi măreşte efectivul. Aşa cum anunţa viceprimarul cu atribuţii de primar al oraşului, Decebal Făgădău, numărul de poliţişti locali va creşte. Nu cu 40, aşa cum era preconizat, ci cu 31 de posturi, în primă instanţă.
 
Posturile se adresează tuturor celor care îndeplinesc condiţiile generale prevăzute de art. 54 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici (r2), cu modificările şi completările ulterioare, şi care au capacitate de exerciţiu. Şi asta pentru că prima probă de care trebuie să treacă candidaţii este cea sportivă, care este, de altfel, eliminatorie. Astfel, candidaţii trebuie să depună dosarele de concurs, iar până pe 11 aprilie, ora 10.00, să se pregătească pentru proba eliminatorie, cea sportivă. Pe 13 aprilie, de la ora 10.00 este programată proba scrisă, iar pe 15 aprilie, de la ora 14.00 - proba-interviu.
 
Viceprimarul cu atribuții de primar al Constanţei, Decebal Făgădău, a anunțat, la ultima şedinţă de Consiliu Local Municipal din 2015, că va fi suplimentat numărul de agenți ai Poliției Locale. Ei vor fi principalii responsabili cu ordinea publică și combaterea cerșetoriei. „Am propus o suplimentare la cheltuieli de personal, pentru că vrem să angajăm încă 40 de polițiști locali“, anunța Făgădău, în urmă cu trei luni.
 
Posturile scoase la concurs se adresează inclusiv celor fără experienţă, căci 28 dintre ele sunt pentru debutanţi. Astfel, la Serviciul Ordine Publică sunt şapte posturi pentru debutanţi, dintre care unul clasa I, iar şase sunt clasa a III-a. La Serviciul Siguranţă Rutieră sunt zece posturi pentru debutanţi clasa a II-a şi unul clasa I, iar alte zece posturi de debutant clasa a III-a sunt disponibile la Serviciul Fluidizare Rutieră. Mai există două posturi de asistent clasa I la serviciul Ordine Publică şi un post de şef Serviciu Ordine Publică 2, gradul II.
 
Detalii privind condiţiile specifice şi bibliografia de concurs sunt disponibile accesând pagina oficială. Informaţii suplimentare se pot obţine la Primăria municipiului Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii