Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:14 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Câștigul salarial mediu net a crescut cu 18 lei

ro

07 Nov, 2016 10:01 1719 Marime text
În luna septembrie, câștigul salarial mediu nominal net a fost de 2.094 lei în creștere față de luna precedentă cu 18 lei (+0,9%), iar cel mai mult s-a câștigat în extracția petrolului și informații - comunicații, se arată într-un comunicat de presă al Institutului Național de Statistică (INS).

"Valorile cele mai mari ale câștigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în extracția petrolului brut și a gazelor naturale (5.737 lei), iar cele mai mici în hoteluri și restaurante (1.265 lei). Comparativ cu luna septembrie a anului precedent, câștigul salarial mediu nominal net a crescut cu 14,2%. Indicele câștigului salarial real față de aceeași perioadă a anului precedent a fost de 114,9%. Indicele câștigului salarial real a fost de 101,0% pentru luna septembrie 2016 față de luna precedentă. Față de luna octombrie 1990, indicele câștigului salarial real a fost de 159,9%, cu 1,5 puncte procentuale mai mare față de cel înregistrat în luna august 2016", informează INS.

În luna septembrie 2016, în majoritatea activităților din sectorul economic, nivelul câștigului salarial mediu net a fost mai mare față de luna august 2016. Creșterile cele mai semnificative ale câștigului salarial mediu net s-au înregistrat extracția petrolului brut și a gazelor naturale cu 20,6%, respectiv cu 11,2% în fabricarea produselor de cocserie și a produselor obținute din prelucrarea țițeiului. De asemenea, au mai fost creșteri între 4,5% și 7% în activități de servicii anexe extracției, fabricarea produselor din tutun, activități de editare, fabricarea băuturilor, între 2,0% și 4,5% în activități de asigurări, reasigurări și ale fondurilor de pensii (cu excepția celor din sistemul public de asigurări sociale), cercetare-dezvoltare, fabricarea produselor din cauciuc și mase plastice, activități profesionale, științifice și tehnice, alte activități industriale n.c.a., tăbăcirea și finisarea pieilor (inclusiv fabricarea articolelor de voiaj și marochinărie, harnașamentelor și încălțămintei; prepararea și vopsirea blănurilor).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii