Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:40 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liga Studenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa

ro

10 Jun, 2014 19:43 1651 Marime text
Liga Studenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa avut in data de 09 iunie 2014 Adunarea Generala pentru stabilirea noului Birou de Conducere. Astfel pentru functia de Presedinte a fost ales George Albina-Dumitru, student al Facultatii de Navigatie si Transport Maritim si Fluvial anul III, care in mandatul precedent ocupase functia de Vicepresedinte. Tot in cadrul alegerilor de luni a fost ales pentru functia de vicepresedinte Cristian Tataru, iar ca Secretar General Radu George. Ca Directori de Departamente au fost alesi urmatorii studenti : Halic Alexandru (Departamentul Proiecte), Draghici Eusebiu (Departamentul IT), Iercosan Patricia (Departamentul Resurse Umane), Stanciu Cristina (Departamentul Relatii cu Publicul), Nicolae Claudiu (Departamentul Social), Stanciu Ionut (Departamentul Educational), Radu Vasile (Departamentul Financiar), postul de Cenzor fiind ocupat de Theodor Retevoi.
“Principala prioritate a Ligii Studentilor din Universitatea Maritima Constanta va fi in continuare reprezentarea studentilor U.M.C. De asemea dorim sa promovam proiectele de traditie ale ligii, dar si pe cele noi cum este proiectul din aceasta vara “Maritime Summer University”. Prin acest proiect dorim sa aducem 20 de elevi din tara in Universitatea Maritima din Constanta pentru a experimenta viata de student pentru ca apoi acestia sa aleaga cursurile UMC cand vor termina liceul”, a declarat noul Presedinte LSUMC George Albina-Dumitru.
La începutul anului 1990, un grup masiv de studenţi saturaţi de politicile Academiei Navale, cu lideri dezinvolţi şi încărcaţi cu foarte mult „tupeu” au ocupat cu forţa clădirea hotelului partidului şi au declarat „Noi de-aici nu plecăm, aici vrem să facem marină civilă!”. Apoi lor li s-au alăturat şi profesori. Aşa studenţii au dat viaţă Institutului de Marină Civilă. Acesta a fost primul dar şi cel mai important pas pe drumul pe care astăzi se află Universitatea Maritimă.
De-a lungul celor 24 de ani, fie că a existat riscul desfiinţării, evaluări ale Ministerului, negocieri pentru Brevet sau recunoştinţă la nivel mondial, Liga Studenţilor a luptat de-a lungul timpului alături de Rectori şi Decani pentru supravieţuirea şi dezvoltarea Universităţii Maritime.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii