Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:44 27 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liga Studenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa, la ceas aniversar

ro

07 Feb, 2020 00:00 1978 Marime text

Liga Studenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa împreună cu Universitatea Maritimă din Constanţa au sărbătorit ieri o zi importantă în istoria învăţământului superior de marină, şi anume 30 de ani de activitate.
 
În anul 1990, a luat fiinţă singura organizaţie studenţească din România care a reuşit să înfiinţeze o universitate, şi anume „Institutul de Marină Civilă”, actuala Universitate Maritimă din Constanţa. În decursul acestor ani, de la înfiinţare şi până în prezent, Liga Studenţilor şi-a menţinut aceleaşi scopuri, obiective, perseverând în autodepăşire.
 
Aceştia au avut şi au implicaţii importante la nivel naţional, în luarea deciziilor în învăţământul superior, acţionând pentru apărarea libertăţilor democratice şi drepturilor omului. Astfel, de 30 de ani membrii organizaţiei reuşesc să evolueze pe plan educaţional, social, cultural şi economic.  
 
La deschiderea evenimentului ce a avut loc în Aula „Gavrilă Rican” a Universităţii Maritime din Constanţa, alături de membrii Ligii Studenţilor din Universitatea Maritimă Constanţa, studenţi, cadre didactice ale Universităţii, s-au aflat şi reprezentanţii organizaţiilor studenţeşti partenere şi prietene, reprezentanţii ANOSR (Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România), federaţia naţională din care face această ligă parte, alumni ai organizaţiei, dar şi reprezentanţi ai instituţiilor colaboratoare şi parteneri cu care s-au desfăşurat diverse proiecte şi evenimente.
 
Iată ce declara Mihnea-Mihai Amzărescu, actualul preşedinte LSUMC: „Este un moment cu adevărat unic ca singura organizaţie care a reuşit sa pună bazele unei universităţi să ajungă la această admirabilă vârstă de 30 de ani de activitate. Suntem incredibil de mândri că avem onoarea ca în acest moment, în 2020, principiile şi valorile puse ca temelie în perioada imediat după Revoluţie să fie în continuare vii, prezente şi menţinute la cel mai înalt standard.
Deşi vremurile s-au schimbat, spiritul reprezentării studenţeşti şi dorinţa de a face bine celor din jur sunt în continuare un fluid vital pentru toţi cei care au activat de-a lungul anilor în această organizaţie.
 
LSUMC a reuşit mereu să se distingă, atât prin standardul de calitate promovat în rândul membrilor, cât şi prin atitudinea plină de mândrie specifică oamenilor care au în spate nişte «rebeli inteligenţi» ce au reuşit să facă imposibilul. Pentru mine ca preşedinte al acestei organizaţii şi pentru toţi cei care fac parte din Liga Studenţilor, acest eveniment reprezintă încoronarea muncii noastre şi a tuturor celor ce au fost înaintea noastră. Speranţa noastră pe viitor este ca această esenţă tare a studentului care a vrut să schimbe lumea din jurul lui să trăiască în continuare în fiecare inimă de membru şi să fie văzută prin fiecare acţiune întreprinsă de către LSUMC pentru că la fel ca în 1990 şi în 2020 Pe Noi Ne Ține să realizăm asta”.
 
Citeşte şi:
 

Universitatea Maritimă din Constanţa, 30 de ani de la înfiinţare

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii