Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:47 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea premierului Sorin Grindeanu cu reprezentanții ExxonMobil și OMV Petrom

ro

04 Apr, 2017 13:09 2649 Marime text
Premierul Sorin Grindeanu a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu delegația consorțiului format din ExxonMobil și OMV Petrom. 

Prim-ministrul a subliniat deschiderea și determinarea Guvernului de a sprijini proiectele de investiții pentru dezvoltarea de noi surse de producție de hidrocarburi offshore, în scopul de a ajuta la asigurarea securității energetice a României, precum și la valorificarea resurselor energetice, în condiții de competitivitate și durabilitate. 

Șeful Executivului a reconfirmat sprijinul pentru aceste proiecte de pionierat pentru industria locală de petrol și gaze. “Guvernul este ferm angajat să asigure cadrul de reglementare necesar pentru atragerea și dezvoltarea acestor proiecte în România. Astfel de proiecte asigură accesul la tehnologii de ultimă oră, transfer de know-how, contribuie la securitatea energetică și răspund nevoilor de  promovare a investițiilor pentru sectorul de petrol și gaze”.

De asemenea, ministrul Economiei, Mihai Tudose, și secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, au arătat că echipele tehnice din cadrul Comitetului interministerial vor continua să lucreze pentru a asigura suportul tehnic necesar astfel încât aceste proiecte de pionierat să poată fi implementate.

Guvernul a aprobat în ședința din 2 martie un Memorandum prin care s-a decis înființarea Comitetului interministerial privind asigurarea suportului tehnic necesar pentru sprijinirea noilor proiecte energetice cu potențial de dezvoltare în partea românească a Mării Negre realizate de ExxonMobile și OMV Petrom
Din partea Guvernului, la întrevedere au mai participat secretarul de stat Alexandru Chirilă și consilierul de stat Marius Nica.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii