Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa DIICOT 04 Iunie 2015

ro

04 Jun, 2015 14:46 882 Marime text
  La data de 03.06.2015, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi  au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Cladicov Anatolie, Cibotaru Ion  şi Poiană Silviu Andrei  pentru săvârşirea infracţiunilor   de constituire a unui grup infracţional organizat şi punere în circulaţie de valori (monedă) străine falsificate.

    În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna martie 2015, pe teritoriul României s-a constituit  un grup infracţional transfrontalier  format din cetăţenii moldoveni şi cetăţeni români, specializat în contrafacerea de monedă străină (euro) şi punerea acesteia în circulaţie pe teritoriul Republicii Moldova.

    La data de 02.06.2015, procurorii  DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași au surprins în flagrant  pe raza localităţii Târgu Frumos pe  inculpaţii  Cibotaru Ion şi Cladicov Anatolie în timp ce se deplasau cu un autoturism, spre Vama Sculeni.Cu ocazia percheziţiei efectuate asupra autoturismului a fost găsită suma de  2000 falsificaţi, în cupiuri de 20 euro (25 bancnote), 50 euro (28 bancnote) şi 100 euro (o bancnotă).  S-a constatat ca suma de bani falsă a fost achiziţionată de la inculpatul Poiană Cezar în vederea introducerii în circulaţie  pe teritoriul  Republicii Moldova.

    Faţă de inculpaţi instanţa de judecată  a dispus  arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

    Prezenta cauză a fost instrumentată de o echipă comună de anchetă formată din autorităţi judiciare din România şi Republica Moldova.
    Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul  ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combaterea a Criminalității Organizate Bacău și Târgu Mureș şi ofiţeri de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

    Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii