Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:44 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O firmă din Bucureşti şi una din Cluj Napoca vor livra truse de diagnosticare către Spitalul Militar Constanţa (document)

ro

29 Mar, 2017 09:15 3697 Marime text
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.


Ministerul Apărării Naţionale prin UM 02175 Constanţa ( Spitalul Militar), situată pe bulevardul Mamaia nr. 96 a atribuit un contract de furnizare truse de diagnosticare unei firme din Bucureşti şi uneia din Cluj Napoca. Conform licitatiapublica.ro, cele două societăţi vor livra către unitatea sanitară a MApN, antigen carcioembrionar (CEA) imunocromatografic casetă-durata contract 6 luni  - alfateoproteina (AFP) imunocromatografic casetă-durata contract 6 luni - marker cardiac troponina I pentru aparatul PATHFAST - durata contract până la 31 decembrie 2017  - marker cardiac DDIMER pentru aparatul PATHFAST - durata contract până la 31 decembrie 2017 - vârfuri de reacţie pipete pentru aparatul PATHFAST - durata contract până la 31 decembrie 2017.

Criteriul de atribuire al contractului l-a reprezentat preţul cel mai scăzut oferit de cele cinci societăţi interesate de solicitarea Spitalului Militar Constanţa. Câştigătoare au fost declarate SC Epigen Biocomp SRL cu sediul În Bucureşti, strada Tinganului nr. 5A sector 6 şi SC Synttergy Consult SRL, cu sediul în Cluj Napoca, strada Aleea Prof. Valeriu Bologa nr. 3. Valoarea contractului obţinut de SC Epigen Biocomp SRL este de 16.601,4 de lei, iar cel obţinut de SC Synttergy Consult SRL este în valoare de 21.361,4 lei.
 
Despre SC Epigen Biocomp SRL

Conform datelor furnizate de Registrul Comerţului, SC Epigen Biocomp SRL are un capital social subscris de 200 de lei, integral vărsat, divizat în 20 de părţi sociale, în valoare de 20 de lei fiecare. Firma are un singur asociat, Marilena Dobre, care deţine şi funcţia de administrator. Domeniul de activitate principal al societăţii îl reprezintă cercetarea- dezvoltarea în biotehnologie. Potrivit Ministerului de Finanţe, pentru anul fiscal 2015, societatea a raportat o cifră de afaceri netă de 419.586 de lei, un profit net de 132.404 de lei şi doi salariaţi.
Am încercat să luăm un punct de vedere de la reprezentanţii societăţii dar, numărul de contact publicat la Registrul Comerţului este unul incorect.

Despre Synttergy Consult SRL

Potrivit datelor furnizare de Registrul Comerţului, SC Synttergy Consult SRL are un capital social subscris de 10.000 de lei, integral vărsat, divizat în 1.000 de părţi sociale, fiecare în valoare de 10 lei. Firma are patru asociaţi: Claudia Mirela Bun, care are un aport la capitalul social de 500 de lei, iar cota de participare la beneficii şi pierderi: 5% / 5%; Dan Ion, care are un aport la capital de 4500 de lei, iar cota de participare la beneficii şi pierderi: 45% / 45%; Alina Dan, care are un aport la capital de 3000 de lei şi o cotă de participare la beneficii şi pierderi: 30% / 30%; Victor Daniel Duhanes, care are un aport la capital de 2000 de lei şi cota de participare la beneficii şi pierderi: 20% / 20%. Acesta din urmă îndeplineşte şi funcţia de administrator al societăţii. 

Conform Ministerului de Finanţe, pentru anul fiscal 2015, societatea a raportat o cifră de afaceri netă de 30.780.876 de lei, un profit net de 12.875.973 de lei şi 26 de salariaţi.

Contactat telefonic, administratorul SC Synttergy Consult SRL, Victor Daniel Duhanes a declarat că, domeniul de activitate al firmei îl reprezintă comerţul cu ridicata al produselor farmaceutice. Acesta a mai precizat că în anul fiscal 2016 a crescut numărul angajaţilor, în prezent fiind de 30. Totodată, acesta nu este primul contract obţinut de SC Synttergy Consult SRL cu Spitalul Militar din Constanţa.

„Nu am niciun interes la Spitalul Militar din Constanţa, valoarea contractelor obţinute fiind una derizorie” – ne-a mai declarat Victor Daniel Duhanes.

În secţiunea Documente poate fi consultat anunțul de atribuire publicat pe licitatiapublica.ro.

Sursa foto: ZIUA de constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii