Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:28 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ordinea.ro CL Medgidia - Liberalii nu au încredere în primarul Vrabie și vor rapoarte zilnice pentru plățile efectuate din bugetul local! În replică, Vrabie îi numește nesimțiți și proști!

ro

23 Mar, 2017 14:33 2913 Marime text
Consilierii locali din cadrul Consiliului Local al municipiului Medgidia se întrunesc, astăzi, de la ora 17.00 pentru a dezbate și supune aprobării mai multe proiecte de hotărâre, toate de interes local. Printre acestea se află și proiectul de buget pentru anul în curs, dar și un alt proiect interesant care privește transparența cheltuirii banilor publici. Mai exact, liberalii din cadrul CL Medgidia au inițiat un proiect de hotărâre privind asigurarea transparenței decizionale la nivelul administrației locale din municipiu, începând cu data aprobării bugetului local pentru anul 2017, prin publicarea zilnică a plăților efectuate din bugetul local.

La o simplă analiză, liberalii își exprimă neîncrederea în activitatea primarului Valentin Vrabie și îi cer socoteală pentru fiecare leu cheltuit din bugetul local, deși știm cu toții că există instituții abilitate care monitorizează acest aspect. Dincolo de asta, consilierii inițiatori, respectiv Georgiana Rozemari Gheorghiu, Stelică Caprinciu, Petre Epure și Feuzi Ismail par să meargă pe principiul: până la Dumnezeu te mănâncă sfinții și să nu cedeze.

Consilierul Caprinciu a declarat pentru “Ordinea.ro” că nu vor renunța, în cazul în care proiectul nu va întruni numărul de voturi necesar pentru aprobarea proiectului și îl vor introduce pe ordinea de zi și în ședințele viitoare.

“Dorim o mare mare transparență decizională pentru cheltuirea banilor publici în municipiul Medgidia. Știm cu toții că în campania electorală s-a promovat un astfel de proiect, așa încât nu cred că este o problemă pentru nimeni că noi am adus pe ordinea de zi o astfel de inițiativă. Dacă nu va trece de votul consilierilor în ședința de astăzi, noi vom accepta discuțiile pentru îmbunătățirea lui, dacă vin colegii și cu alte idei de completare, însă nu vom ceda și îl vom introduce în ordinea de zi a ședințelor viitoare”, a declarant consilierul PNL din cadrul CL Medgidia, Stelică Caprinciu.


Întrebat dacă liberalii au îndoieli în ceea ce privește activitatea primarului Valentin Vrabie, Caprinciu ne-a răspuns:

“Poate eu nu am, dar pe noi ne interesează ceea ce cred locuitorii municipiului Medgidia, iar acesta consider că este un proiect benefic pentru o administrație care se dorește corectă, nu aș vedea vreo nemulțumire din partea cuiva”.


Dincolo de declarații, lucrurile par extrem de simple, dacă ne gândim că în campanie candidatul PNL și Valentin Vrabie au fost cei care au avut prima șansă la funcția de primar al municipiului Medgidia….

Vrabie, despre liberali: Nesimțire multă, prostie și mai multă!

Contactat telefonic, Vrabie i-a atacat dur pe liberali și susține că proiectul ar trebui să-l aplice prima dată în localitățile unde ei au primari. „Liberalii sunt demagogi prin natura lor. Dacă liberalii vor să experimenteze ceva, atunci să aplice acest proiect în localitățile unde ei au primari. Dacă acolo proiectul va schimba ceva în bine, promit că și cetățenii municipiului Medgidia vor avea parte de aceeași bucurie, fericire și liniște. Până una alta, sunt 7 miliarde de lei datorie publică, datorie pe care un primar liberal a lăsat-o pentru Medgidia și a distrus orașul, evident fiind vorba despre fostul primar Iordache. Să vii să pozezi în fată mare când tu ai fost altceva în străinătate, mi se pare prea mult! Încearcă să îmi împiedice activitatea. Moralitatea lor este zero, nesimțire multă, prostie și mai multă”, explică Valentin Vrabie pentru „Ordinea.ro” și amintește că administrația pe care o reprezintă are un deficit de personal în cadrul Departamentului Economic și „orice hârtie în plus pe care liberalii o cer, pune probleme”.


Autor: Mihaela Tîrpan
Sursa foto: ordinea.ro
Articol preluat de pe ordinea.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii