Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

umblat.ro Pinvasion-invazia micilor umblători

ro

29 Nov, 2015 09:45 2313 Marime text

Pini în sus! Pini în jos! De când ți-am povestit mai multe despre siteul umblat.ro, cuvântul Pini a tot apărut prin discuțiile noastre. Fie că ți i-am arătat într-un mic preview aici sau că am scris despre lansarea PINului Walker aici, de micuții umblători, folosiți ca etichete pentru evenimentele de pe site, ne-am tot legat.

Screenshot de pe umblat.ro. Pinii apar pe harta țării, indicându-ți evenimentele

Oficial însă nu am apucat să vorbim despre toți și nici să îți spun de unde au apărut. E drept, e cineva care a câștigat deja câteva puncte de popularitate pentru că a tot scos ochelarii și în lumea blogului. Vorbesc de Nerdy, tocilarul care a tras paiul scurt dintre toți Pinii și a fost desemnat să facă turul casei celor aflați la prima vizită pe siteul umblat.ro. Azi dilema Pinilor își găsește rezolvare.

Nerdy, în toată splendoarea lui tocilărească. Screenshot de pe umblat.ro

Cum procesul laborios de creație a pinilor este o necunoscută și pentru mine, am bătut la ușa virtuală a designerului platformei umblat.ro, hotărâtă să mă lămuresc care-i treaba cu Pinii ăștia. Faceți cunoștință deci, cu Iulia (Julie) Moldoveanu.

Cum s-au născut Pinii?

Julie: Pinii, piniii! Cred că s-au născut din dorința de a face ceva diferit. Inițial era vorba de câteva taguri banale pentru fiecare eveniment în parte. Am tot întors-o pe toate părțile și într-o seară, când lucram la design, a cam deviat treaba. Am început să mă joc cu logoul și mi-a fost foarte greu să mă mai opresc. Făcusem un pin, pe domnul Zombie, apoi pe domnul Hipster, apoi… well, restu-i istorie. Țin minte și-acum că eram tare entuziasmată să-i arăt lui frati-miu! (Ionuț Moldoveanu, inițiatorul proiectului umblat.ro). După ce el și echipa au spus da pinilor, am început să construiesc mini armata de pini! În stadiul de creație, fără să părăsească încă masa de desen, mai sunt câțiva…și din câte am vorbit cu Ionuț pe parcurs vor mai apărea Pini surpriză… they never stop, I’m telling you! It’s a PINvasion!

De aici începe Pinvasion. Masa de lucru a Juliei.

De fapt, ce reprezintă acești Pini?

Julie: Fiecare Pin reprezintă o arie de interes. Avem Pin pentru toate categoriile de evenimente ce se regăsesc acum pe site. Ideea era ca localizarea evenimentelor pe harta țării să pară mai prietenoasă. Mi-ar plăcea ca după un timp Pinii noștri să devină chiar familiari, să te atașezi de ei. Sau măcar de pinul care te ajută prin site, Nerdy. Trebuie să recunoști că-i simpatic tare!

Care Pin a fost cel mai fun de creat? La care ai muncit cel mai mult?

Julie: Ohh boy.. Clar Pinii din zona de gaming si IT au fost fun de creat. Hackerul, Gamerul si Geekul. Si Space boy! Stiu că sună un picuț trist, dar eu chiar m-am distrat cu ei. Ba chiar mi-a fost greu să mă opresc din a desena o armată întreagă de nerds. Poate o s-o fac totuși :)) Cel mai greu mi-a fost să creez Pinii pentru categorii gen conferințe, workshop, târg.

Continuarea pe: blog.umblat.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii