Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Într-o zi de 28 noiembrie, John Lennon a avut o apariţie surpriză...

ro

28 Nov, 2014 10:41 2200 Marime text
În anul 1974, pe 28 noiembrie, John Lennon a avut o apariţie surpriză în cadrul unui concert susţinut de Elton John. Apariţia la Madison Square Garden din New York City a fost ideea lui Elton John. Lennon a cântat alături de Elton trei piese: „Whatever Gets You Thru The Night”, „I Saw Her Standing There” şi „Lucy In The Sky With Diamonds”. 

Despre John Lennon
 
Lennon a fost unul dintre fondatorii trupei The Beatles, o formaţie legendară de rock'n'roll, cu un impact cultural asupra anilor '60 şi o influenţă care se simte şi în muzica din prezent. Din trupă făceau parte şi Paul McCartney, Ringo Starr şi George Harrison. În 1975, Lennon s-a retras din domeniul muzical pentru a fi aproape de familia sa. Cinci ani mai târziu, a lansat albumul „Double Fantasy”.
În 1980, David Chapman a tras cinci focuri de armă asupra lui Lennon, în timp ce acesta se întoarcea acasă cu soţia lui, Yoko Ono. Trupul artistului a fost incinerat la cimitirul Ferncliff, soţia sa risipind cenuşa în parcul central New York. După moartea sa, a fost inclus în Songwritters Hall of Fame (1987) şi Rock and Roll Hall of Fame (1994).

Despre Elton John
 
Elton John este un cântăreţ, compozitor, cantautor şi pianist englez. În decursul carierei, a vândut peste 450 de milioane de discuri în întreaga lume, fiind distins cu cinci premii Grammy, un Tony, un Oscar şi un Glob de Aur. În anul 2004, revista Rolling Stone l-a poziţionat pe locul 49 în „Top 100 cei mai buni artişti din istorie”.

Sursa foto: www.mirror.co.uk
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii