Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:23 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Închisoarea Alcatraz, vestită în întreaga lume...

ro

11 Aug, 2014 09:54 5511 Marime text
În anul 1934, pe 11 august, primii prizonieri federali erau închişi la Alcatraz, fiind aduşi 53 de detinuţi din Atlanta, urmând ca, în aceeaşi lună, să ajungă alte transporturi cu prizonieri, printre condamnaţi aflându-se şi celebrul mafiot Al Capone.
 
Închisoarea Alcatraz, vestită în întreaga lume şi supranumita „Hellcatraz” (Iadul Catraz), a fost ideală, din punctul de vedere al securităţii, din cauza apei foarte reci şi a curenţilor extrem de puternici. Totodată, a fost singura închisoare din Statele Unite cu duşuri cu apă caldă, pentru a nu permite deţinuţilor, în cazul evadării, să se obişnuiască cu apa rece din golf. În cei 29 de ani de existenţă, nici un deţinut nu a reuşit să evadeze, deşi au fost 36 de încercări.
 
Alcatraz a găzduit peste 1.500 de infractori, printre care gangsteri renumiti, precum Robert Franklin Stroud, George „Machine Gun” Kelly şi Alvin „Creepy” Karpis. În 1963, procurorul general al Statelor Unite, Robert F. Kennedy, a ordonat închiderea închisorii Alcatraz, din cauza cheltuielilor necesare pentru întreţinerea acesteia, iar in 1972, insula a fost deschisă publicului.
 
Sursa foto: cultural.bzi.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mara 25 Jan, 2016 22:07 Si Al Capone a fost inchis acolo.