Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:10 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Data de 27 iunie marchează Ziua Internaţională a Pescarului

ro

27 Jun, 2016 00:00 9180 Marime text


Începând cu anul 1984, la data de 27 iunie, este marcată Ziua Internaţională a Pescarului. Această zi a fost instituită la Conferinţa Internaţională pentru Reglementare şi Dezvoltare a Pescuitului de la Roma.
 
Pescuitul reprezintă o îndeletnicire şi o pasiune împărtăşită de foarte multe persoane, printre care se numără tot mai multe femei. Pescarii se reunesc, uniţi de această pasiune, indiferent de mediul din care provin, de profesia sau cariera lor.
 
Astăzi, numeroase ţări organizează concursuri de pescuit şi diverse seminarii, la care pot participa pescari cu experienţă, dar şi amatori.
 
Însă trebuie să aveţi grijă deoarece pericolele şi accidentele pot apărea peste tot. Pentru a evita pericolele de orice fel nu plecaţi obosiţi cu barca la pescuit, nu săriţi de pe mal în barcă cu picioarele umede, puteţi aluneca și să vă accidentați grav. De asemenea, pescuiţi cu grijă în zona malurilor abruptea, atenție la pietrele ude, sau pline cu muşchi de apă, sunt foarte periculoase. Nu montaţi corturile aproape de şosele sau în curbe, deoarece riscați ca, din cauze diferite, un conducător auto să iasă în afara părții carosabile, sau în locuri unde pot cădea copaci, stânci ori puteţi fi surprinşi de alunecări de teren, în urma unei ploi torenţiale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii