Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:21 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ARBDD Prohibiție de pescuit pentru știucă! Ce trebuie să știe pasionații de pescuit

ro

31 Jan, 2024 15:19 850 Marime text
foto: ARBDD
Cu data de 1 februarie 2024 începe prohibiția la știucă!

Administrația Rezervației Biosferei „Delta Dunării” (ARBDD) vă informează că potrivit prevederilor Ordinului de prohibiție nr. 561/2023/11/2024 se interzice pescuitul comercial, recreativ/sportiv și familial la specia știucă (Esox lucius) de la data de 1 februarie până la data de 20 martie 2024.

De asemenea, reamintim că, în perioada 1 ianuarie - 9 aprilie, specia rac (Astacus leptodactylus) se află în perioada de prohibiție.

Nerespectarea prevederilor legale se sancționează potrivit dispozițiilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 317/2009 și ale Legii nr. 82/1993 privind constituirea Rezervației Biosferei Delta Dunării, cu modificările și completările ulterioare, transmit reprezentanții ARBDD. 

Inspectorii din cadrul A.R.B.D.D. realizează constant acțiuni de monitorizare, inspecție și control pe teritoriul Rezervației, potrivit atribuțiilor, aplicând sancțiuni în situația încălcării prevederilor legislației în vigoare.Despre ARBDD

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării(ARBDD) este instituția publică înființată în anul 1990 cu menirea de a institui un regim special de administrare a patrimoniului natural din domeniul public de interes național al Rezervației Biosferei Delta Dunării, în scopul conservării sale și al refacerii habitatelor degradate, în corelație cu activitățile economice ale populației locale sau limitrofe, atribuții conferite prin Legea 82/1993, modificată și completată ulterior.
 
 
 Citește și:

Pelicani creți, monitorizați cu ajutorul emițătoarelor
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii