Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tofu, folositor în alimentaţia vegetarienilor

ro

01 Jul, 2014 14:04 1694 Marime text
Tofu, un preparat din soia, originar din China, reprezintă versiunea vegetală a brânzei. Bogat în proteine, tofu poate înlocui carnea în mai multe preparate, fiind foarte folositor în alimentaţia vegetarienilor.
 
Tofu se prepară din lapte de soia şi se găseşte în diferite consistenţe, de la cremos la tare. Brânza tofu este un aliment foarte nutritiv, bogat în proteine, acizi graşi, minerale, precum mangan, iod, seleniu, cupru, fosfor, calciu, magneziu, dar şi aminoacizi esenţiali. Consumul frecvent al brânzei tofu scade colesterolul şi nivelul trigliceridelor. Fierul şi cuprul din tofu contribuie la producerea hemoglobinei, care transportă oxigenul prin sânge, în timp ce seleniul luptă contra radicalilor liberi, prevenind cancerul.
 
De asemenea, consumul de tofu previne îmbătrânirea şi apariţia bolii Alzheimer. Tofu conţine steroli şi izoflavone, ce contribuie la eliminarea simptomelor neplăcute ale menopauzei, reduc riscul apariţiei cancerului de prostata. Majoritatea tipurilor de tofu sunt îmbogăţite cu calciu, ceea ce duce la întărirea sistemului osos.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii