Pentru perioada Paştelui
informaţii utile, tradiţii, program magazine
00:06 27 05 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Strugurii, fructele vedetă ale începutului de toamnă

ro

07 Sep, 2015 11:40 1325 Marime text
Strugurii, fructele vedetă ale începutului de toamnă, sunt bogaţi în vitaminele A, B, C, PP şi K. De asemenea, conţin cantităţi importante de potasiu, fosfor, magneziu, fier, calciu, mangan, aminoacizi, acid tartric, acid citric şi resveratrol, un antioxidant care protejează împotriva cancerului, bolilor de inimă şi afecţiunilor degenerative. Strugurii întăresc sistemul imunitar, favorizează un randament fizic şi intelectual mai bun, facilitează dezintoxicarea organismului, cresc diureza şi stimulează funcţiile ficatului.

Consumul de struguri este indicat în perioade de surmenaj, anemie, tulburări hepatice şi veziculare, reumatism cronic, gută, obezitate, litiaze biliare şi afecţiuni ale pielii. De asemenea, consumul de struguri are rolul de a preveni maladiile cardiovasculare, elasticizează vasele de sânge, ajutându-le să se dilate, şi creşte capacitatea antioxidantă a sângelui. Strugurii reglează nivelul colesterolului, ajută digestia, ameliorează pofta de mâncare,
Seminţele de struguri sunt foarte eficace împotriva îmbătrânirii şi luptă împotriva radicalilor liberi, fiind foarte folosiţi în domeniul cosmeticelor. În plus, vitamina PP, prezentă în struguri, este excelentă pentru ten. Coaja strugurilor conţine tanini, substanţe cu efecte astringente, cicatrizante şi antiseptice asupra pielii.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii