Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:58 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Serviciul Judeţean de Medicină Legală Constanţa va avea statut de secţie clinică

ro

22 Aug, 2017 00:00 4652 Marime text
Aleşii judeţeni vor aproba în această săptămână modificarea structurii organizatorice a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa, în sensul acordării statutului de „clinic“ Serviciului Judeţean de Medicină Legală.
 
Prevederile prezentei hotărâri vor fi duse la îndeplinire de către SCJU, punerea în aplicare fiind asigurată de managerul unităţii sanitare. Modificarea de statut al Serviciului Judeţean de Medicină Legală Constanţa a primit avizul conducerii Ministerului Sănătăţii nr. XI/A/5550/14599/FB6280/04.07.2017.
 
Şeful Serviciului Judeţean de Medicină Legală Constanţa, Marius Popa, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că statutul de „clinic“ va permite Serviciului să dezvolte un protocol cu Academia de Ştiinţe Medicale. De altfel, în cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Constanţa au fost create şi trei posturi pentru cercetare, iar pe viitor, pe baza unui contract de comodat, angajaţii vor putea utiliza aparatura medicală achiziţionată de Facultatea de Medicină Generală a Universităţii „Ovidius“.
 
Serviciul de Medicină Legală ar putea funcţiona pe viitor într-un sediu nou, iar cu sprijinul Consiliului Judeţean, va putea beneficia de un spaţiu pentru amenajarea unei prosecturi proprii, în incinta Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa. În cadrul Serviciului, de activitatea cu studenţii de la Facultăţile de Medicină Generală, Medicină Dentară şi Drept se ocupă două cadre didactice, a mai precizat Marius Popa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii