Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate De ce să consumăm conopidă

ro

12 Mar, 2016 00:00 1694 Marime text
Conopida, o legumă din familia cruciferelor, conţine o mulţime impresionantă de vitamine, minerale, antioxidanţi şi fitochimicale. De asemenea, conţine substanţe antiinflamatorii, ce pot preveni inflamaţia în stadii precoce. Conopida proaspătă reprezintă o sursă excelentă de vitamina C, un antioxidant care ajută în lupta împotriva radicalilor liberi, creşte imunitatea şi poate prevenii infecţiile şi cancerul.
 
Această legumă este cunoscută pentru proprietatea sa de a lupta contra cancerului. Datorită conţinutului în sulforan, conopida este eficientă în încetinirea creşterii tumorale. Sulforafanul din această legumă oferă beneficii sistemului digestiv, protejând barieră de mucus a stomacului prin împiedicarea dezvoltării bacteriilor Helicobacter Pylori. În acest fel, se realizează prevenţia unor boli şi afecţiuni.
 
Totodată, conopida ajută în procesele de detoxifiere a organismului. Vitamina K prezentă în această legumă are proprietăţi puternice antiinflamatorii şi inhibă dezvoltarea inflamaţiilor în organism, astfel încât sunt reduse la minimum şansele de afecţiuni cardiace. De asemenea, conopida este o sursă bună de minerale, precum mangan, cupru, fier, calciu şi potasiu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii