Conopida se remarcă prin avantajele pe care le implică consumul ei
Conopida se remarcă prin avantajele pe care le implică consumul ei
18 Sep, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
1887
Marime text
1887
Marime text
Comparativ cu alte legume care ne încântă cu gustul lor, conopida se remarcă mai mult prin avantajele pe care le implică consumul ei. Conţine o mulţime impresionantă de vitamine, minerale, antioxidanţi şi fitochimicale. Conopida proaspătă reprezintă o sursă excelentă de vitamina C, un antioxidant ce ajută în lupta împotriva radicalilor liberi şi poate preveni infecţiile.
Această legumă este cunoscută pentru proprietatea sa de a lupta contra cancerului. Datorită conţinutului în sulforan, conopida este eficientă în încetinirea creşterii tumorale. Sulforafanul din această legumă oferă beneficii sistemului digestiv. Totodată, conopida ajută în procesul de detoxifiere a organismului, previne anemia, calmează ticurile nervoase, îmbunătățește aspectul pielii şi al părului.
Pe lângă aceste beneficii, conopida poate să scadă nivelul de colesterol, ce constituie o ameninţare pentru buna funcţionarea a inimii. Pentru a beneficia de proprietăţile conopidei, ar trebui să o consumăm crudă, dar cum nu e pe placul tuturor sub această formă, ea poate fi fiartă, însă nu mai mult de zece minute.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii
Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi


