Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:49 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ardeiul iutestimulează apetitul şi îmbunătăţeşte digestia

ro

01 Mar, 2016 00:00 1482 Marime text

Usturător şi picant, ardeiul iute are o mulţime de beneficii pentru sănătatea organismului. Datorită capsaicinei, ardeiul iute are puternice proprietăţi antiinflamatorii. Capsaicina blochează eficient substanţă P, asociată cu procesele inflamatorii din corp. Consumul regulat de ardei iute poate reprezenta o modalitate de prevenţie excelentă împotriva artritei.
 
Ardeiul iute poate reduce în mod eficient durerea cauzată de artrită, nivelul de colesterol şi de trigliceride, precum şi apariţia trombozei. Tot el stimulează apetitul şi îmbunătăţeşte digestia, oferind organimsului nutrienţii necesari şi energie. Acest condiment are un conţinut ridicat de betacaroten şi provitamina A, întăreşte imunitatea şi ajută astfel la prevenirea infecţiilor.
 
Datorită conţinutului bogat în capsaicină, ardeiul iute poate distruge în mod eficient celulele canceroase şi poate stopa creşterea celulelor cancerului de prostată. Consumat frecvent, ardeiul iute reduce nevoia organismului de secreţie a insulinei, reducând astfel nivelul glucozei din sânge după mese. De asemenea, ardeiul iute are efecte benefice şi asupra sistemului circulator, alimentează elementele vitale din structura celulară a capilarelor, venelor şi arterelor.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii