Pentru perioada Paştelui
informaţii utile, tradiţii, program magazine
08:25 21 09 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Principalele beneficii ale mărarului

ro

08 Jul, 2015 15:31 1018 Marime text
Mărarul este un condiment foarte aromat, originar din regiunile estice ale Mediteranei. El conţine potasiu, sodiu, sulf, calciu, fier, magneziu, vitaminele A, B şi C. Mǎrarul are proprietǎţi antioxidante, digestive, antispastice, antiinflamatorii, diuretice, afrodisiace şi anticancerigene. Graţie acestor efecte, calmează durerile dentare, curǎţǎ în profunzime dinţii şi gingiile, reuşind astfel sǎ opreascǎ proliferarea bacteriilor responsabile de infecţiile gingivale şi de formarea cariilor.
 
Ceaiul din seminţe de mărar stimuleazǎ sistemul digestiv, opreşte sughiţul, durerile de cap, tusea, ajutǎ la eliminarea gazelor intestinale şi la diminuarea crampelelor. Tot el are acţiune de antiseptic intestinal, luptă împotriva dispepsiei nervoase şi reduce febra. Mǎrarul opreşte sughiţul, stimuleazǎ pofta de mâncare, îmbunǎtǎţeşte libidoul şi tonusul general. Mărarul are în compoziţia sa mici cantităţi de estrogen, substanţă care încetineşte procesul de îmbătrânire, face pielea mai frumoasă, reglează ciclul menstrual şi estompează simptomele menopauzei. În plus, mărarul previne şi combate calculii, cistitele, infecţiile renale, depresia şi întăreşte oasele.

Ti-a placut articolul?

Comentarii