Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:55 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Principalele beneficii ale mărarului

ro

08 Jul, 2015 15:31 1670 Marime text
Mărarul este un condiment foarte aromat, originar din regiunile estice ale Mediteranei. El conţine potasiu, sodiu, sulf, calciu, fier, magneziu, vitaminele A, B şi C. Mǎrarul are proprietǎţi antioxidante, digestive, antispastice, antiinflamatorii, diuretice, afrodisiace şi anticancerigene. Graţie acestor efecte, calmează durerile dentare, curǎţǎ în profunzime dinţii şi gingiile, reuşind astfel sǎ opreascǎ proliferarea bacteriilor responsabile de infecţiile gingivale şi de formarea cariilor.
 
Ceaiul din seminţe de mărar stimuleazǎ sistemul digestiv, opreşte sughiţul, durerile de cap, tusea, ajutǎ la eliminarea gazelor intestinale şi la diminuarea crampelelor. Tot el are acţiune de antiseptic intestinal, luptă împotriva dispepsiei nervoase şi reduce febra. Mǎrarul opreşte sughiţul, stimuleazǎ pofta de mâncare, îmbunǎtǎţeşte libidoul şi tonusul general. Mărarul are în compoziţia sa mici cantităţi de estrogen, substanţă care încetineşte procesul de îmbătrânire, face pielea mai frumoasă, reglează ciclul menstrual şi estompează simptomele menopauzei. În plus, mărarul previne şi combate calculii, cistitele, infecţiile renale, depresia şi întăreşte oasele.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii