De-ale iernii
Evenimentele iernii in Constanta
10:25 26 03 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Sănătate Preparat benefic pentru sistemul imunitar

ro

06 Sep, 2015 12:05 602 Marime text
Originar din Maroc, Tunisia, Algeria, Libia şi Egipt, cuşcuşul a devenit un aliment folosit şi în bucătăriile europene. Această cereală desemnează un tip de granule sferice preparate din făină de grâu dur (semolină), precum şi mâncărurile preparate cu acest ingredient. Cuşcuşul se formează prin umezirea cu apă a făinii de grâu şi amestecarea ei până se formează mici granule. Pentru a-şi păstra forma, aceste granule sunt pudrate cu făină la final.
 
Reprezintă un aliment nutriţional benefic pentru vegetarieni. Conţine proteine (o ceaşcă de cuşcuş gătit are 12% din necesarul zilnic), fibre, seleniu, vitamine din complexul B-urilor (riboflavină, niacină şi tiamină), benefice pentru dezvoltarea celulară, a sistemul imunitar, dar şi pentru o doză crescută de energie. De asemenea, cuşcuşul are un conţinut redus de grăsimi săturate, colesterol şi sodiu.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii