Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:32 27 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Preparat benefic pentru sistemul imunitar

ro

06 Sep, 2015 12:05 823 Marime text
Originar din Maroc, Tunisia, Algeria, Libia şi Egipt, cuşcuşul a devenit un aliment folosit şi în bucătăriile europene. Această cereală desemnează un tip de granule sferice preparate din făină de grâu dur (semolină), precum şi mâncărurile preparate cu acest ingredient. Cuşcuşul se formează prin umezirea cu apă a făinii de grâu şi amestecarea ei până se formează mici granule. Pentru a-şi păstra forma, aceste granule sunt pudrate cu făină la final.
 
Reprezintă un aliment nutriţional benefic pentru vegetarieni. Conţine proteine (o ceaşcă de cuşcuş gătit are 12% din necesarul zilnic), fibre, seleniu, vitamine din complexul B-urilor (riboflavină, niacină şi tiamină), benefice pentru dezvoltarea celulară, a sistemul imunitar, dar şi pentru o doză crescută de energie. De asemenea, cuşcuşul are un conţinut redus de grăsimi săturate, colesterol şi sodiu.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii