O cană de spanac sau o cană de sănătate
O cană de spanac sau o cană de sănătate
15 Mar, 2017 00:00
ZIUA de Constanta
1924
Marime text
O cană de spanac conţine peste 337 unităţi din doza zilnică de vitamina A şi 20% din doza zilnică recomandată de fibre ce ajută la digestie. Vitamina K, prezentă şi ea în spanac, contribuie la formarea unui sistem nervos sănătos. De asemene,a luteina şi zeaxantina din spanac au rolul de a proteja ochii de apariţia cataractei.
Spanacul previne şi tratează anemia, fiind deosebit de util în detoxifiere. Prin conţinutul ridicat de vitamine şi minerale, stimulează sistemul imunitar, prevenind răcelile şi infecţiile. Pe de altă parte, mineralele prezente în spanac ţin sub control pulsul şi tensiunea sanguină.
Dacă în timpul preparării, frunzele de spanac îşi schimbă culoarea din verde proaspăt în verde spre galben, atunci acest preparat devine dăunător.
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Spanacul previne şi tratează anemia, fiind deosebit de util în detoxifiere. Prin conţinutul ridicat de vitamine şi minerale, stimulează sistemul imunitar, prevenind răcelile şi infecţiile. Pe de altă parte, mineralele prezente în spanac ţin sub control pulsul şi tensiunea sanguină.
Dacă în timpul preparării, frunzele de spanac îşi schimbă culoarea din verde proaspăt în verde spre galben, atunci acest preparat devine dăunător.
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii