Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:06 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gastrita - cauze, simptome şi remedii naturiste

ro

07 Jul, 2014 00:00 2361 Marime text
Gastrita, o inflamaţie a mucoasei stomacului, este cauzată de consumul de alcool, de medicamente sau alimente agresive, ce irită tubul digestiv. Alte cauze ale apariţiei gastritei pot fi consumul exagerat de cafea, ceai negru, condimente, sosuri, stresul de zi cu zi, dar şi prezenţa bacteriei Helicobacter Pytori în stomac. Netratată la timp, gastrita poate duce la apariţia ulcerului. Printre simptomele gastritei se numără lipsa poftei de mâncare, senzaţia de arsură în stomac, diaree, balonare, greaţă, ameţeală, migrene şi dureri stomacale.
 
Pentru a scăpa de această boală, se recomandă consumul a câte o linguriţă de ulei de măsline, înainte de fiecare masă. Sucul de varză este alcalin şi conţine vitamina U, care vindecă tot tractul digestiv. Se consumă câte 300-400 ml de suc de varză dimineaţa pe stomacul gol, la prânz şi seara, înainte de masă. Sucul trebuie consumat în decurs de zece minute după ce a fost preparat, deoarece oxidează şi îşi pierde valoarea.
 
Decoctul de pelin, băut pe stomacul gol, dimineaţa, cu 15 minute înainte de micul dejun, reprezintă un alt remediu naturist care poate vindeca gastrita. Se bea o cantitate de 100 ml din acest decoct, iar tratamentul durează trei luni, fiind consumat câte zece zile în fiecare lună.
Totodată, infuzia de gălbenele este benefică în tratarea gastritei. În acest sens, se realizează o infuzie dintr-o lingură de plantă uscată şi 250 ml de apă. Din lichidul obţinut se bea de două ori pe zi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii