Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:10 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chaga, o ciupercă ce măreşte speranţa de viaţă

ro

07 Jul, 2014 17:38 4444 Marime text
Chaga, o ciupercă care creşte în zonele nordice, pe scoarţa mestecenilor, îşi extrage nutrienţii din partea albă a scoarţei de mesteacăn şi este folosită încă din secolului XVI, în tratarea gastritei şi a ulcerului. Chaga conţine potasiu, magneziu, calciu, fier, mangan, sodiu, aluminiu, siliciu, fibre, celuloză, polizaharide, fenoli, dar şi compuşi steroizi.

În prezent, această ciupercă este utilizată pentru sănătate, longevitate, dar şi frumuseţe. Consumată sub formă de cafea sau de ceai, chaga scade tensiunea arterială, combate infecţiile virale şi bolile de stomac. Totodată, este utilizată pentru menţinerea sănătăţii sistemului cardiovascular şi pentru proprietăţile sale anticancerigene. Persoanele care au consumat ceai sau cafea de chaga sunt mai longevive, speranţa lor de viaţă fiind mai mare.

Chaga reglează metabolismul, ajută la tratarea bolilor maligne, cardiovasculare şi pulmonare. De asemenea, contribuie şi la tratarea infecţiilor virale şi a celor gastrointestinale şi calmează durerile provocate de tumorile canceroase. Chaga nu este indicată copiilor cu probleme digestive, persoanelor alergice la aspirină, celor ce au afecţiuni cardiace decompensate, precum şi celor aflaţi în criză renală.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii