Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:03 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Care sunt cele mai săţioase alimente

ro

30 Jun, 2014 18:33 1013 Marime text
Pentru a ţine la distanţă kilogramele în plus, se recomandă consumul alimentor care păstrează senzaţia de saţietate mai mult timp, reducând în acest fel numărul de calorii.

Printre aceste alimente se numără ouăle, care sunt foarte nutritivite şi bogate în proteine. Un ou fiert tare reprezintă cea mai bună sursă de proteine, are doar 80 de calorii şi ţine de foame timp de două ore. Seminţele de pin, prin conţinutul bogat în proteine, inhibă pofta de mâncare, îmbunătăţesc tranzitul intestinal şi oferă senzaţia de saţietate pentru mult timp.

Merele suprimă senzaţia de foame, datorită conţinutului ridicat de fibre şi apă. Coaja merelor conţine pectină, o fibră solubilă, ce inhibă apetitul. Cerealele integrale sunt bogate în vitamine, minerale, fibre, proteine şi grăsimi bune, care oferă o senzaţie de saţietate. Fulgii de ovăz se află printre cele mai săţioase alimente pentru micul dejun. Carnea de pui, fiartă sau pregătită la grătar, este un aliment recomandat de nutriţionişti, deoarece are puţine grăsimi. Iaurtul şi laptele degresat şi brânza de vaci, cu un conţinut mic de grăsimi, ajută la controlarea senzaţiei de foame.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii