Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:05 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bananele şi frumuseţea pielii

ro

22 Jan, 2017 00:00 1803 Marime text
Numărându-se printre cele mai consumate fructe, bananele oferă o stare de bine. Dar acesta nu este singurul lor beneficiu, contribuind la prevenirea unui număr mare de boli. Comparativ cu un măr, o banană are de patru ori mai multe proteine, de două ori mai mulţi carbohidraţi, de trei ori mai mult fosfor şi de cinci ori mai multă vitamina A şi fier. Conţin triptofan, o proteină pe care organismul o transformă în serotonină, cunoscută pentru relaxare.
 
Datorită conţinutului bogat în fier, acest fruct poate stimula producţia de hemoglobină din sânge şi ajuta astfel în cazuri de anemie. În altă ordine de idei, prin prisma texturii sale moi, banana este folosită drept hrană dietetică împotriva tulburărilor intestinale.  
 
Pe lângă rolul nutritiv important pe care îl are acest fruct, este de mare ajutor pentru menţinerea frumuseţii pielii. Nutrienţii din banane curăţă tenul şi oferă luminozitate pielii. În acest sens, se dă o banană prin blender, se amestecă cu o linguriţă de miere, aplicându-se amestecul obţinut pe faţă, evitând zona ochilor. După 15 minute, se îndepărtează cu apă călduţă.  
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii