Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În data de 23 februarie sărbătorim Ziua pâinii cu banane. Cum se prepară și ce ingrediente sunt necesare

ro

23 Feb, 2022 10:31 1359 Marime text
În data de 23 februarie sărbătorim şi Ziua pâinii cu banane. Aceste savuroase fructe au sosit în Europa din Asia, aduse de diferitele seminţii năvălitoare încă din jurul anului 300 î.Hr. În prezent, deşi sunt crescute în regiuni cu climă caldă din Asia, America Latină şi Africa, bananele sunt considerate cel mai popular fruct din Anglia, conform Agerpres.ro. 

De cealaltă parte, pâinea cu banane este o delicatesă simplă şi ieftină, ce a devenit populară în anii '30 în SUA; în perioada Marii Depresii Economice. Conform istoricilor culturii americane din prima jumătate a secolului XX, pâinea cu banane a fost o găselniţă a gospodinelor care, în contextul crizei, nu doreau să arunce bananele prea coapte, care începeau să se înnegrească. Aşa cum s-a dovedit ulterior, cu cât bananele erau mai răscoapte, cu atât sunt mai dulci iar pâinea cu banane este mai delicioasă.

Prima reţetă de pâine cu banane a apărut într-o carte de bucate publicată în SUA în 1933. Foarte uşor de pregătit, pâinea cu banane reprezintă şi în prezent un desert apreciat de întreaga familie. Variantele moderne de pâine cu banane includ fulgi de ciocolată, nuci sau fructe uscate.

Rețetă de la Laura Adamache 

Painea cu banane, Banana Bread, este o paine dulce americana. Daca o facem cu praf de copt, consistenta este asemanatoare cu cea a unui chec cu banane, iar daca inlocuim praful de copt cu drojdie, vom obtine o paine dulce asemanatoare unei briose cu banane. Ingredientul cheie al acestei retete este parfumata banana.

Este foarte important sa folosim banane coapte bine, pentru ca in acest fel vom obtine un piure de banane fin. Ambele retete de paine cu banane sunt delicioase, dar eu parca prefer varianta cu drojdie.

Ingrediente – Paine cu banane Banana Bread
  • 500-550 g faina
  • 40 g faina (pt maia)
  • 300 g pulpa banana (2 banane si un sfert)
  • 25 g drojdie proaspata
  • jumatate lamaie (doar sucul)
  • 1 ou
  • 70 g unt
  • 50 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 1 varf cutit sare
  • 1 lingurita malt/miere
  • zahar vanilat (optional)
  • coaja portocala (optional)
  • 1 galbenus + 2 linguri cu lapte (pentru uns)

Mod de preparare pe www.lauraadamache.ro

Sursa text: Agerpres și lauraadamache.ro
Sursa foto: lauraadamache.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii