Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:10 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

centrulnatura.ro Ananasul poate fi folosit în diferite rețete. Una dintre ele, „Raita cu ananas”

ro

09 Jul, 2021 00:00 2417 Marime text
  • Există diferite tehnici de a tăia un ananas.
  • Una dintre ele începe cu tăierea coroanei, se continuă cu o tăiere asemănătoare a unui pepene: se așează ananasul în poziție verticală și se taie de sus în jos în 4 sau 6 felii egale; apoi se decojește și se taie mijlocul. 
Ananas comosus, ananasul, face parte din familia Bromeliaceae și este unul din fructele tropicale preferate ale Americii, fiind al doilea dupa banane; ananasul are o înfățișare distinctivă. El este, de fapt, o grupare de mai multe fructulețe, fiecare din flori individuale, care se unesc în jurul miezului.
 
Sepalele devin cărnoase și se transformă în bine-cunoscutul fruct pseudocarp, încoronat cu o rozetă de frunze.
 
Fiecare dintre ele poate fi identificată de câte un „ochi“, aceștia dând pieliței maronii aspectul de solzi. Pulpa ananașilor copți are o aroma tropicală vibrantă iar culoarea ei poate varia de la alb la galben. Notorietatea ananasului a fost dată de gustul și de raritatea lui. Originari din America Centrala, ananașii pot fi gasiți în general în orice aprozar.
 
Sunt câteva aspecte care ar trebui luate în considerare atunci când alegi un ananas. Fructul nu trebuie să prezinte lovituri sau locuri moi. Contrar opiniei publice, o coajă verde nu inseamnă că ananasul nu e copt. Spre deosebire de celelalte fructe, odată cules, ananasul nu va continua sa se coacă. De aceea, ananasul trebuie cules numai cand este copt.

Există diferite tehnici de a tăia un ananas. Una dintre ele începe cu tăierea coroanei, se continuă cu o tăiere asemănătoare a unui pepene: se așează ananasul în poziție verticală și se taie de sus în jos în 4 sau 6 felii egale; apoi se decojește și se taie mijlocul.
 
O altă tehnica este cea în care decojirea ananasului se face imediat după tăierea coroanei. Cu toate acestea, există o șansă mare să rămână “ochii” și să provoace puțin disconfort vizual si gustativ. După tăiere, se poate păstra în frigider până la 6 zile. Fructele rețin multe nutrimente 6 zile dacă sunt răcite.

Ananasul poate fi folosit în diferite rețete.mUna dintre ele este „Raita cu ananas”.
 
Este nevoie de:
  • cubulețe de ananas– 1 cană
  • lapte bătut– 1 cană
  • zahăr– 1 lingurița
  • sare după gust
  • chimion prăjit si făină de chimion– 1 linguriță
  • frunze proaspete de coriandru tocate– 1 lingură 
Pentru început, iaurtul, zahărul, chimionul și sarea se pun întrun bol. Se amestecă bine cu un tel și apoi se amestecă și ananasul. Se pune iaurtul într-o farfurie și se pune la frigider.

Înainte de servire, se presară frunze de coriandru.
 
 
Sursa text: www.centrulnatura.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii