Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
13:23 22 10 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Voceaconstantei.ro Tăiţei de legume cu carne

ro

17 Apr, 2016 00:00 1026 Marime text


Vă propun o mâncare rapidă, la minut şi foarte sănătoasă. Bună şi pentru cei ce ţin dieta, dar şi pentru cei ce vor o cină sănătoasă şi săţioasă.

400 g carne tocată

2 dovlecei sau zucchini

4 morcovi

o cutie de roşii pasate (sau roşii în bulion)

4-5 căţei de usturoi

condimente: sare, piper, boia dulce şi cimbru (sau rozmarin sau busuioc – după preferinţă)

ulei de măsline

parmezan ras – opţional

câte o roşie pentru fiecare porţie – opţional

pătrunjel tocat – opţional

Punem în wok pe foc mare carnea tocată şi o rumenim în puţin ulei de măsline. Condimentăm cu sare, piper, cimbru şi boia.

Între timp, feliem dovleceii şi morcovii cu aparatul de curăţat legume, astfel încât să obţinem felii subţiri ca nişte tăiţei. Când carnea este rumenită, adăugam roşiile din cutie şi strivim căţeii de usturoi şi îi adăugăm şi pe ei cărnii.

Amestecăm şi lăsăm să dea în clocot. Adăugăm morcovii şi amestecăm.

Lăsăm să se înmoaie 10 minute, adăugăm dovleceii şi mai lăsăm 10 minute.

Când este gata, oprim focul şi lăsăm 10 minute mâncărica acoperită, după care o împărţim în farfurii. Radem deasupra parmezan, dacă vă place şi ornăm cu felii de roşii şi pătrunjel tocat.

Poftă bună să aveţi!

Sursa: Voceaconstantei.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii