Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:46 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fost ministru, care a ”ucis” de multe ori limba română, va lansa o carte!

ro

09 Apr, 2016 21:15 1677 Marime text
Fostul ministru pentru IMM şi Turism Maria Grapini și-a făcut un renume din greșelile de exprimare sau scriere. Ea a anunțat, pe facebook, în urmă cu puțin timp, că a devenit… scriitoare.
 

”Abraham Lincoln spunea: În definitiv, nu anii din viață sunt cei care contează ,ci viața din anii tăi! Ce părere aveți? În curând voi lansa o nouă carte, unde am încercat să scriu cum mi-am gândit și planificat viața!”, a scris Grapini pe Facebook.

 
Nu știm ce veleități de scriitoare are fostul demnitar, însă știm că Maria Grapini a fost des criticată în presă pentru greşelile gramaticale. Culmea este că, la un moment dat, ea a susținut că scrie INTENȚIONAT cu greșeli gramaticale!
 
Să vă dăm câteva exemple:
 

"La multi ani pentru toti Stefanii si Stefaniile. Pentru tatal meu, hn gand pios si dravoste vesnica", a scris Grapini pe Facebook, de Sfântul Ștefan.

 

"Va doresc o seara placuta... si racoroasa! Nu uitati ca maine IA este sarbatorita! Sa va inbracati cu ie, daca aveti! Este bluza noastra traditionala!", a scris altădată fostul demnitar.

 

„Buna dimineata! Este sambata,zi libera dar ne putem odihni activ! Dupa o cafeluta buna,la treaba! Azi mi-am propus sa ma ocup de asociatia culturala Profilarmonia ,a carei presedentia am preluat-o din ianuarie.O mana de oameni inimosi am creat aceasta asociatie pentru a sustine Filarmonica din Timisoara si actiunile culturale din orasul de pe Bega.Cred ca avem nevoue de cultura si educatie pentru a avea o societate mai buna!Azi ma intalnesc si cu biroul judetean a filialei Partidului Conservator Timis,pe care o conduc de noua ani.Ne organizam la inceput de an! Spor la treaba dragilor!”, este mesajul postat de Grapini.

 

"Pentru toti copii (sic!) din lume si pentru toti oamenii care pstreaza (sic!) o parte din sufletul de copil,La muuuuuulti ani! Sanatate si intelepciunea pentru (sic!) a ne bucura de fiecare clipa!", a scris pe Facebook Maria Grapini.

 

"De ce oare nu vorbim mai mult de lucrurile bune pe care le avem? Eu una m-am saturat de vazutul in negru a tot ce inseamna Romania", a comentat acesta pe Facebook

 

Grapini Maria: ”Ba este doamna.Daca mergeti in China sau alta tara asiatuca veti vedea ca merg oamenii pe stdada cu masaca.Evident arunci cand sunt anuntate epidemii de gripa,in mijloacele de transpirt in comun, la scoli,sau la lucru.”

 

Grapini Maria: ”Floren-de aceea am ales si sloganul 'Schimba viata in comunitate!Implica-te!' Trebuie sa lucram mult la schimbarea mentalitatii.Si pana la urma mai sunt momente cand trebuie sa ignoram punctele de vedere (nu totdeauna!) a unor persoane."

 
 

"Noapte buna! Ultima saptamana inainte de Saptamana Mare la ortodoxi sa va aduca liniste sufleteasca, putere de iertare si multa sanatate.Pentru prietenii catoloici,este Saptamana Mare si le doresc acelasi lucru."

 
Culmea este că Maria Grapini a primit o diplomă de excelență de la Asociația Culturală Constantin Brâncuși pentru promovarea limbii române.
 
Nu mai comentăm. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii